Bloodhound Project: Προς πώληση το πιο γρήγορο όχημα εδάφους

Τι προκάλεσε τις οικονομικές δυσκολίες του κύριου χρηματοδότη;

  • -
  • -

Το Bloodhound Project έχει ως μοναδικό σκοπό την κατάρριψη του επίγειου ρεκόρ ταχύτητας και απ’ ότι φαίνεται βγαίνει για δεύτερη φορά προς πώληση, καθώς ο τωρινός ιδιοκτήτης, Ian Warhurst, θέλει να αποχωρήσει λόγω δυσκολιών χρηματοδότησης του εγχειρήματος, οι οποίες είναι αποτέλεσμα της πανδημίας.

Ο Warhurst έσωσε το Project, όταν το ανέλαβε πριν από 2 χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2018, ενώ είχε υποσχεθεί πως θα το στηρίξει μέχρι να εκπληρώσει τον κύριο στόχο του, ο οποίος ήταν η ταχύτητα των 1.000 μιλίων ανά ώρα. Το όχημα κατάφερε να φτάσει τα 600 μίλια ανά ώρα για πρώτη φορά σε δοκιμές στην Νότια Αφρική, το 2019, αλλά από τότε η πανδημία του κορονοϊού έχει βάλει φρένο στην περαιτέρω εξέλιξη.

Η εταιρία του Warhurst, η οποία ήταν υπεύθυνη για το project, η Grafton LSR, είναι προς πώληση μετά την απόφαση του να αποχωρήσει από το εγχείρημα. Εάν δεν βρεθεί αγοραστής, το Bloodhound όχημα θα μπει στην αποθήκη για άγνωστο χρονικό διάστημα, χωρίς να εγγυάται κανείς την αναβίωση του.

Για να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες που θα το έφταναν στην τελική ταχύτητα των 800 μιλίων ανά ώρα, υπολογίζεται πως θα χρειαστούν πάνω από 8 εκατομμύρια λίρες. Κάτι που υπό αυτές της συνθήκες φαίνεται αρκετά δύσκολο, λόγω της πανδημίας. Η ομάδα που εργάζεται στο project έχει ακόμα στα πλάνα της την απόπειρα για τα 1.000 μίλια ανά ώρα κάπου μέσα στο 2022. Μία ταχύτητα ικανή να σπάσει το ρεκόρ των 763 μιλίων ανά ώρα που είχε πιάσει το Thrust SSC, πίσω στο 1997.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...