Πίστα προσγείωσης - απογείωσης για αεροταξί!

Το πρώτο αεροδρόμιο για αστικές αερο-μεταφορές θα κατασκευαστεί με τη συμμετοχή της Hyundai

  • -
  • -

Το Urban Air Port Air-One επιλέχθηκε ως ο νικητής του Future Flight Challenge, ενός διαγωνισμού που διοργάνωσε η κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας, με σκοπό την εξέλιξη αεροπορικών υποδομών, που θα μπορούν να υποστηρίξουν ηλεκτρικά αεροσκάφη, τα οποία είναι ικανά για κάθετες απογειώσεις και προσγειώσεις. Τέτοια αεροσκάφη μπορεί να είναι ή drone προμηθειών ή αεροταξί.

Το Urban Air Port επιλέχθηκε από το Urban Air Mobility Division του Hyundai Motor Group, ως ο κύριος συνεργάτης υποδομών της κορεατικής εταιρείας, καθώς σχεδιάζει την κατασκευή δικών της αντίστοιχων αεροπορικών εγκαταστάσεων έως το 2028.

Ο λιμένας υπολογίζεται πως είναι μικρότερος κατά 60% από ένα παραδοσιακό ελικοδρόμιο. Νέες τεχνικές κατασκευής κάνουν την δημιουργία ενός «θέμα ημερών και με μηδενική ρύπανση». Ο στόχος για μέσα στα επόμενα 5 χρόνια είναι 200 τέτοιοι νέοι σταθμοί, έτσι ώστε να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση. Σύμφωνα με την NASA, η αξία των αστικών αερομεταφορών μόνο στις ΗΠΑ, μπορεί να φτάσει και τις 375 δισεκατομμύρια λίρες, στο άμεσο μέλλον, αν και ακόμα υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια που αφορούν την λειτουργία μεγάλου αριθμού τέτοιων οχημάτων.

αεροταξί

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...