Με δίπλωμα αυτοκινήτου η οδήγηση μοτοσικλέτας έως 125 cc

Οι προϋποθέσεις που θα θέτει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στη σχετική τροπολογία

  • -
  • -

Ως τροπολογία στο νομοσχέδιο για την μικροκινητικότητα αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή η ρύθμιση που θα επιτρέπει την οδήγηση δίκυκλων έως και 125 cc με τη χρήση διπλώματος αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τους εκπαιδευτές οδήγησης, οι οποίοι προειδοποιούν για σοβαρό κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων από αναβάτες που δεν θα έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Επίσης, μία τέτοια κίνηση θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στο εισόδημά τους, καθώς θα περιορίζονταν τα μαθήματα για την απόκτηση διπλώματος μοτοσικλέτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα θέσει στην τροπολογία κάποιες βασικές προϋποθέσεις:

Οι πρακτικές εξετάσεις θα παραμείνουν ως υποχρέωση για τους μελλοντικούς οδηγούς μοτοσικλέτας ακόμα και αν έχουν δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου.

Ο οδηγός θα πρέπει να έχει μία συγκεκριμένη ηλικία, αλλά και διάρκεια κατοχής διπλώματος αυτοκινήτου, όρια που μένει να διευκρινιστούν.

Στο υπουργείο εξετάζουν το ζήτημα σύμφωνα με τις πρακτικές εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά μοιάζει δεδομένο πως δεν οδηγούμαστε στην πλήρη ισοδυναμία των διπλωμάτων. 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...