Το Renault Zoe έριξε από την κορυφή το Tesla Model 3

Αρχίζουμε να έχουμε μεγάλες ανατροπές στις πωλήσεις της ευρωπαϊκής «ηλεκτρικής» αγοράς

  • -
  • -

Βλέποντας τις καταχωρήσεις νέων οχημάτων για την χρονιά που μας πέρασε, είναι αδύνατο να μην προσέξει κανείς τις τεράστιες διαφορές που είχαν στα νούμερα τους όλες οι «εξηλεκτρισμένες» κατηγορίες, σε σχέση με το 2019. Οι ταξινομήσεις που αφορούν τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα αυξήθηκαν κατά 147% για το 2020, ανεβαίνοντας από τις 575.000 μονάδες σε 23 χώρες, στα 1,47 εκατομμύρια, παρά τις δυσκολίες που επέφερε η πανδημία στην αγορά.

Εντύπωση δεν κάνουν όμως μόνο οι συνολικές πωλήσεις, αλλά και η δημοτικότητα διάφορων μοντέλων, εντός της κατηγορίας. 1 στα 4 ηλεκτρικά οχήματα άνηκε στο Volkswagen Group, με το VW ID.3 μάλιστα, να γίνεται το 2ο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη για τον μήνα Δεκέμβριο.

Αξιοσημείωτες αλλαγές ήταν τόσο αυτή της Tesla με την συμμαχία Renault-Nissan στην κατάταξη, για την 2η θέση των πωλήσεων, με το δημιούργημα του Elon Musk να βρίσκεται τώρα στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αλλά ακόμη πιο σημαντική ήταν εκθρόνιση του Tesla Model 3 από την κορυφή των πωλήσεων, χάρη στο λιλιπούτειο Renault Zoe, το οποίο πέρασε πρώτο με 99.261 πωλήσεις.

Στην συνέχεια ακολουθεί το Model 3 με 85.713 μονάδες, ενώ στην τρίτη θέση έρχεται το VW ID.3 με 56.118. Στα PHEV φαίνεται πως έχουμε άλλους διεκδικητές, με την πρώτη θέση στις πωλήσεις του 2020 να ανήκει στην Mercedes-Benz A Class, με 29.427 κομμάτια, ενώ στην δεύτερη θέση ήρθε το Mitsubishi Outlander και τρίτο το Volvo XC40.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...