Κυριάκος Μητσοτάκης: Φόρτισε το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο στο Υπουργείο Περιβάλλοντος

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ηλεκτροκίνηση και τις άλλες "πράσινες δράσεις"

  • -
  • -

Με το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο, το οποίο έβαλε μάλιστα να φορτίζει, επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με τον Υπουργό Κώστα Σκρέκα και τα υπόλοιπα στελέχη του Υπουργείου. Ο Πρωθυπουργός οδηγεί τόσο ένα ηλεκτρικό Peugeot e-208 όσο και ένα Tesla Model 3.

Όσον αφορά το σχέδιο για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από ό,τι λογαριάζαμε το 2020». «Χρέος μας τώρα είναι να υποστηρίξουμε τη δημιουργία ενός συνολικού οικοσυστήματος, που αφορά κυρίως στα σημεία φόρτισης στις πόλεις, στις εθνικές οδούς, έτσι ώστε μαζί με τα σημαντικά οικονομικά κίνητρα που δίνουμε ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας να κάνουν αυτή την επιλογή, να αποκτήσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών», δήλωσε.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δικαιούνται επιδότηση στην ελληνική αγορά

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για τη «μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας» και αναφέρθηκε στην επιστροφή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συμφωνία των Παρισίων που δρομολογεί η νέα ηγεσία.

«Είναι πάρα πολύ θετικό το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφουν στη Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα και προσβλέπω ότι μετά τον Covid θα δημιουργηθεί μία καινούργια δυναμική, μέσα από διεθνείς συνεργασίες μεγάλης εμβέλειας να αντιμετωπίσουμε για τις επόμενες γενιές το πιο κρίσιμο ζήτημα το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ανθρωπότητα. Και η Ελλάδα σε αυτή την προσπάθεια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, με εκτελεστικό βραχίονα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...