To νέο Renault 5 θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο με το αυθεντικό!

Το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Renault 5 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Douai, στις ίδιες εγκαταστάσεις που παραγόταν το αυθεντικό

  • -
  • -

Πριν από μερικές εβδομάδες η Renault επιβεβαίωσε την αναβίωση του Renault 5, το οποίο θα παράγεται αποκλειστικά σε ηλεκτρική έκδοση. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη γαλλική εταιρεία, αφού θα αποτελέσει τον κύριο εκφραστή της νέας στρατηγικής της Renault για τα επόμενα χρόνια. Κατά τη διάρκεια της σχετικής ανακοίνωσης, ο CEO της εταιρείας Luca De Meo, δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται στη Γαλλία. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής θα αφορά αποκλειστικά τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη της Renault για κατασκευές του είδους.

TO RENAULT 5 ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ! 

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, αποκάλυψε με δηλώσεις του στη γαλλική τηλεόραση, πως το εργοστάσιο στο οποίο αναφέρθηκε ο De Meo είναι οι εγκαταστάσεις στο Douai, το οποίο είχε ανοίξει το 1970 και φιλοξένησε την παραγωγή και του Renault 5. Φυσικά, το εργοστάσιο θα εκσυγχρονιστεί πλήρως, αφού στόχος είναι η παραγωγή 400.000 ηλεκτρικών μοντέλων ετησίως για λογαριασμό του Group. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο που θα διαθέσει η Renault είναι το Megane eVision που θα παρουσιαστεί το 2022. Το νέο Renault 5 θα ακολουθήσει το 2023 και θα βασίζεται σε μια νέα ηλεκτρική πλατφόρμα, την CMF-B EV.

ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ RENAULT ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

Σημειώστε, πως στις εγκαταστάσεις στο Douai το Renault 5 κατασκευαζόταν από το 1974 έως το 1981, ενώ από τις ίδιες εγκαταστάσεις έβγαιναν τα 14, Fuego, 9, 11, 21, 19 και Megane. Σήμερα απασχολεί περίπου 3.000 εργαζομένους που δουλεύουν επάνω στα Espace, Scenic και Talisman.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...