Έγκριση από την ΕΕ για το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Ο Ε65 θα συνδέει την εθνική στο ύψος της Λαμίας με την Εγνατία Οδό

  • -
  • -
Έγκριση από την ΕΕ για το βόρειο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας

Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έφθασε η επίσημη θετική απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συμβατότητα με το κοινοτικό δίκαιο του έργου υποδομής του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου E65, τμήματος που θα συνδέει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, η DG COMP (Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενέκρινε το έργο που έχει προϋπολογισμό 442 εκατομμύρια ευρώ και είναι συνολικού μήκους 70,5 χλμ. Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας (με 2+2 λωρίδες και ΛΕΑ σε κάθε κατεύθυνση), των δρόμων εξυπηρέτησης και των λοιπών οδικών συνδέσεων.

Δείτε πόσο έχει προχωρήσει ο Ε65 με πλάνα από drone

Η κατασκευή του Βόρειου τμήματος θα συμπληρώσει τον αυτοκινητόδρομο Ε65, ενώνοντας δύο κύριους ελληνικούς άξονες, δηλαδή, την Εγνατία οδό με την ΠΑΘΕ, επιτρέποντας την βέλτιστη χρήση υπαρχουσών δυνατοτήτων αυτοκινητοδρόμων, δεδομένου ότι το ενδιάμεσο τμήμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και το Νότιο τμήμα του Ε65 είναι ήδη υπό κατασκευή. Όταν ολοκληρωθεί ο Ε65, η διαδρομή από την Λαμία έως την Εγνατία Οδό θα διαρκεί 90 λεπτά.

Το έργο θα επιτρέπει την πιο οικονομική και οικολογική κίνηση των οχημάτων από την Αθήνα προς τη Δυτική Μακεδονία και τις αντίστοιχες συνδέσεις με την Ιταλία (μέσω του Λιμένος της Ηγουμενίτσας στην Αδριατική), τα Δυτικά Βαλκάνια, και μέσω εκείνων στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα μεγάλο έργο που το παραλάβαμε να καθυστερεί επί χρόνια, είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Συνεπείς στην υλοποίηση του σχεδιασμού μας, με συστηματική εργασία εδώ και πολλούς μήνες και ουσιαστική συνεργασία με την ΕΕ, καταφέραμε να πάρουμε το πράσινο φως για να ξεκινήσει και το Βόρειο Τμήμα του Ε65. Συνεχίζουμε τη δουλειά χωρίς μεγάλα λόγια. Για έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη, επιλύουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν ολόκληρες περιοχές της χώρας και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη σημερινή, θετική εξέλιξη για το Βόρειο Τμήμα του Ε65. Πλέον, με την καθοδήγηση του Υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή ενός οδικού έργου, που για χρόνια ήταν αβέβαιο ότι θα υλοποιηθεί. Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την κατασκευή του Βόρειου Τμήματος του Ε65, ενός σπουδαίου οδικού έργου, που θα ενώνει την πόλη των Τρικάλων με την Εγνατία Οδό και θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση του οδικού χάρτη της χώρας μας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...