Υπηρεσίες κινητικότητας από τον Όμιλο Renault

Το νέο τμήμα του γαλλικού γκρουπ ονομάζεται Mobilize

  • -
  • -

Μεγάλα σχέδια φαίνεται να έχει ο Όμιλος Renault για το νέο τμήμα που φέρει το όνομα Mobilize. Πρόκειται για ένα νέο brand, το οποίο έρχεται να ενταχθεί δίπλα στις ήδη υπάρχουσες Renault, Alpine και Dacia και θα εστιάζει σε υπηρεσίες κινητικότητας εντός πόλεων. Στοιχείο-κλειδί του νέου εγχειρήματος θα είναι η υπηρεσία μίσθωσης οχημάτων, η οποία θα βασίζεται σε 4 νέα οχήματα που θα κατασκευαστούν αποκλειστικά για αυτό το σκοπό.

Μάλιστα, ένα εξ αυτών αποκαλύφθηκε ως concept και φέρει την ονομασία Mobilize EZ-1. Από την πρώτη κιόλας ματιά, καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για έναν πνευματικό του Renault Twizy. Πρόκειται για ένα διθέσιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με διάταξη καθισμάτων 1+1 και θα μισθώνεται ξεχωριστά για κάθε χρήση, είτε ανάλογα την απόσταση που καλύφθηκε, είτε για την χρονική διάρκεια.

Έχει μήκος μόλις 2,3 μέτρα, κάνοντας το ιδανικό για τους γεμάτους κίνηση δρόμους της πόλης, ενώ είναι κατασκευασμένο κατά 95% από ανακυκλώσιμα υλικά. Τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμα, αλλά γνωρίζουμε πως θα χρησιμοποιεί σύστημα αντικατάσταση μπαταρίας, αντί να είναι επαναφορτιζόμενο.

Στόχος του Ομίλου είναι μέχρι το 2030, το 50% των συνολικών εσόδων να προέρχεται αποκλειστικά από το τμήμα Mobilize.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...