100% ηλεκτρικά μοντέλα από την Alpine!

Τα τμήματα της Alpine και της Renault Sport μπαίνουν κάτω από την ίδια στέγη, έχοντας πλέον αμιγώς ηλεκτρικό χαρακτήρα

  • -
  • -

Το στρατηγικό πλάνο της Renault περιλαμβάνει και μία σειρά από εκπλήξεις. Μπορεί ο Luca De Meo να είχε αφήσει να εννοηθεί πως τα γρήγορα μοντέλα της εταιρείας θα φέρουν πλέον το σήμα της Alpine, αλλά αυτό που δεν περίμεναν οι περισσότεροι είναι πως οι κορυφαίες κατασκευές της γαλλικής εταιρείας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικές!

Το πλάνο περιλαμβάνει το λανσάρισμα τριών «καυτών» αλλά ηλεκτρικών μοντέλων. Ενός hot-hatch του B Segment που θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-B EV, ενός σπορ crossover του C-Segment επάνω στην πλατφόρμα CMF-EV και τέλος του αντικαταστάτη της A110. Το τελευταίο μοντέλο θα είναι ένα ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, το οποίο μάλιστα θα σχεδιαστεί και θα κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Lotus. Μην ξεχνάμε, πως η βρετανική εταιρεία έχει σημαντική εμπειρία πλέον στα σπορ αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, την οποία ανέπτυξε με την κατασκευή του hypercar Evija.

Στη σχετική ανακοίνωση, το Group Renault δεν παρέλειψε να κάνει και την απαραίτητη σύνδεση με την εμπλοκή της Alpine στην F1, αναφέροντας ότι η εμπειρία και η τεχνογνωσία από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα περνάει στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα παραγωγής της Alpine.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...