Μείωση της κυκλοφορίας σε 387 πόλεις το 2020, δείτε ποια είναι η θέση της Αθήνας!

Η TomTom παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για την κυκλοφορία σε 416 πόλεις παγκοσμίως κατά την περίοδο της πανδημίας, περιλαμβάνοντας και την Αθήνα

  • -
  • -

Η γνωστή εταιρεία συστημάτων πλοήγησης TomTom παρουσίασε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για την κυκλοφορία και τη συμφόρηση στους δρόμους για 57 χώρες και 416 πόλεις σε έξι ηπείρους. Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, μέσα από τα δεδομένα για την κίνηση στους δρόμους τη χρονιά που έφυγε διαπιστώνουμε για ακόμα μία φορά το αντίκτυπο που έχει η πανδημία του κορονοϊού στη ζωή μας. Τα lockdown, η τηλεργασία και η προτροπή του «Μένουμε σπίτι», είχε σαν αποτέλεσμα η κίνηση στους δρόμους να είναι μειωμένη σε 387 πόλεις παγκοσμίως σε σχέση με το 2019, ενώ μόλις 13 σημείωσαν αύξηση σε σχέση με το 2019. Οι μήνες που διαπιστώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της κυκλοφορίας ήταν τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, ξεπερνώντας το 50% συγκριτικά με το 2019. Ουσιαστικά, ήταν οι μήνες του πρώτου σκληρού lockdown. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τον Απρίλιο μειώθηκε περισσότερο από 50% η κυκλοφορία στις 414 από τις 416 πόλεις της υφηλίου. Παρόλα αυτά, σε κάποιες πόλεις το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης παρέμεινε έντονο, με την Μόσχα να κατέχει την πρώτη θέση. Ακολούθησαν η Μουμπάι, η Μπογκοτά και η Μανίλα στις Φιλιππίνες.

Όσον αφορά την Αθήνα, η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στην 36η θέση παγκοσμίως ανάμεσα στις πόλεις με τη μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση. Σε σχέση με το 2019, το φαινόμενο μειώθηκε κατά 9%, ενώ ο μήνας με τις περισσότερες ώρες και μέρες συμφόρησης ήταν ο Φεβρουάριος. Αντίθετα, ο Απρίλιος ήταν αυτός με το μικρότερο ποσοστό, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως η ημέρα με το μεγαλύτερο πρόβλημα συμφόρησης ήταν η 6η Νοεμβρίου! Μάλιστα, τότε παρατηρήθηκε και η μεγαλύτερη έξοδος από την πόλη. Συγκριτικά με το 2019, η κίνηση στην Αθήνα ήταν μειωμένη κατά 21% τις πρωινές ώρες και 20% τις απογευματινές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...