Παραποιημένοι ταχογράφοι σε 70 φορτηγά

Αλλοίωναν τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, την ταχύτητα και τα διανυθέντα χιλιόμετρα

  • -
  • -

Οι έλεγχοι του Τμήματος Τροχαίας Λητής, στο νομό Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό φορτηγών, τα οποία φέρουν συσκευές παραποίησης δεδομένων ταχογράφου ανέδειξαν δεκάδες παραβάσεις κατά το τρίμηνο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

Την περίοδο αυτή, από τους ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι 70 φορτηγά έφεραν μηχανισμούς αλλοίωσης στοιχείων ταχογράφου, ενώ στους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των οχημάτων επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές ποινές.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν μηχανισμοί που παρείχαν τη δυνατότητα στον οδηγό να επεμβαίνει στην ορθή καταγραφή της δραστηριότητας του ταχογράφου αναφορικά με τις ώρες οδήγησης και ανάπαυσης, την ταχύτητα του οχήματος και τα διανυθέντα χιλιόμετρα.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι 5 εξ’ αυτών είχαν απενεργοποιημένο το σύστημα επιλεκτικής κατάλυσης καυσαερίων, με αποτέλεσμα να εκπέμπουν βλαβερές ουσίες για το περιβάλλον και την υγεία.

Το οχήματα μεταφέρθηκαν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, όπου επιβλήθηκε η ακινητοποίηση τους μέχρι αποκατάστασης της ορθής λειτουργίας των ταχογράφων, ενώ επιπλέον αφαιρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι συσκευές επέμβασης και παραποίησης δεδομένων των ταχογράφων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...