Υγραεριοκίνητο Subaru Forester 2.0

Μετατροπή σε υγραέριο από την ελληνική αντιπροσωπία

  • -
  • -

 

Η Subaru Motors Hellas, αναλογιζόμενη τις οικονομικές συγκυρίες της εποχής, σχεδίασε και υλοποίησε ένα καινοτόμο πρόγραμμα τοποθέτησης ενός κιτ υγραεριοκίνησης για όλες τις εκδόσεις του Subaru Forester 2.0 λίτρων βενζίνης, προτείνοντας μία αποτελεσματική λύση στη μείωση του αυξημένου κόστους χρήσης, το οποίο προέρχεται κυρίως από την πολύ αυξημένη τιμή της αμόλυβδης βενζίνης.

 

Από αρχές Σεπτεμβρίου, θα παρέχεται η δυνατότητα προς τους υποψήφιους πελάτες της Subaru, αγοράζοντας οποιοδήποτε καινούργιο μοντέλο Forester 2.0 βενζίνης, να μπορούν να αξιοποιούν το μεγάλο πλεονέκτημα του μειωμένου κόστους χρήσης που αποκομίζουν επιλέγοντας το LPfi χρησιμοποιώντας καύσιμο σημαντικά φθηνότερο από την βενζίνη σήμερα.

 


 

Σημαντικά πλεονεκτήματα

  • Το υγραέριο προσφέρει οικονομία στα καύσιμα αφού η τιμή ανά λίτρο του υγραερίου είναι περίπου στο 45% της τιμής της βενζίνης σήμερα.
  • Τελειότερη καύση, με λιγότερες εκπομπές μονοξειδίου του άνθρακα (CO) και υδρογονανθράκων (HC).
  • Δυνατότητα αξιοποίησης της χωρητικότητας του ρεζερβουάρ βενζίνης και του ρεζερβουάρ υγραερίου, αυξάνοντας κατά πολύ την αυτονομία του αυτοκινήτου μέχρι τον επόμενο ανεφοδιασμό.

 

Η τεχνολογία LPfi

Η Subaru Motors Hellas επέλεξε το σύστημα υγραεριοκίνησης LPfi (light propane flex injection) ως την καλύτερη και πιο τεχνολογικά προηγμένη λύση για την αξιοποίηση της χρήσης υγραερίου στο Forester.

Πιο συγκεκριμένα, ορισμένα από τα πλεονεκτήματα του συστήματος LPfi είναι:

  • Ψεκασμός του υγραερίου μέσω ανεξάρτητων «μπεκ» και όχι μέσω των υπαρχόντων «μπεκ» της βενζίνης.
  • Το αέριο καύσιμο φθάνει την στιγμή του ψεκασμού σε υγρή μορφή.

 

To σύστημα LPfi

Ο τρόπος ανεφοδιασμού του ρεζερβουάρ υγραερίου γίνεται από ένα ειδικό στόμιο ανεφοδιασμού, εύκολα και γρήγορα, μέσω ενός ειδικού αντάπτορα για το υγραέριο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σημείο ανεφοδιασμού με βενζίνη.

Μέσα στο χώρο της καμπίνας, δίπλα στο λεβιέ ταχυτήτων, βρίσκεται ο διακόπτης εναλλαγής του συστήματος υγραερίου - βενζίνης. Ο συγκεκριμένος διακόπτης λειτουργεί και ως δείκτης ποσότητας υγραερίου του ρεζερβουάρ μέσω των φωτεινών ενδείξεων (led) που φέρει στο επάνω μέρος της περιμέτρου του. Η κεντρική φωτεινή ένδειξη ανάβει μόλις ενεργοποιηθεί η επιλογή της κίνησης με υγραέριο.

 

Η εγκατάσταση του LPfi

Το σύστημα υγραεριοκίνησης τοποθετείται εντός του αυτοκινήτου και στον χώρο που καταλαμβάνει ο εφεδρικός τροχός ανάγκης ο οποίος αντικαθίσταται με ειδικό κιτ επισκευής ελαστικών.

Ο τρόπος τοποθέτησης δεν επιφέρει καμία μεταβολή στην ωφέλιμη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών και βέβαια το συνολικό σύστημα είναι εντελώς αθέατο, αφού υπερκαλύπτεται από το δάπεδο - κάλυμμα της ρεζέρβας.

Η υπάρχουσα ρεζέρβα παραδίδεται στον νέο ιδιοκτήτη μέσα σε ειδική θήκη, για χρήση ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες.

 

 

Κόστος LPfi

H Subaru Motors Hellas παρέχει:

  • το κιτ LPfi δωρεάν όταν ο αγοραστής ενός καινούργιου Forester 2.0 επιλέγει την εγκατάσταση υγραεριοκίνησης στην υπάρχουσα λιανική τιμή μετρητοίς του αυτοκινήτου (βάσει του ενδεικτικού τιμοκαταλόγου).
  • το κιτ LPfi σε αρκετά μειωμένη τιμή όταν ο αγοραστής κάνει χρήση της άτοκης χρηματοδότησης ή κάποιου από τα διαθέσιμα ευέλικτα επιδοτούμενα χρηματοδοτικά προγράμματα αγοράς του μοντέλου Forester.
  • για ήδη κατόχους παλαιότερων αυτοκινήτων Forester το κόστος του LPfi έχει ορισθεί στο ποσό των 2.000€.

 

 

Το Δίκτυο Πρατηρίων Υγραερίου μπορείτε να το δείτε εδώ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...