Εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο Βόλο: Τι απαντά ο Όμιλος Θεοχαράκη

Οι εγκαταστάσεις της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ υποψήφιες για να φιλοξενήσουν τη μονάδα παραγωγής της Next.e.GO

  • -
  • -

Μετά την υπογραφή της «Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα, άνοιξε η συζήτηση για την τοποθεσία που θα στηθεί η γραμμή παραγωγής για 30.000 οχήματα ετησίως.

Έχουν ακουστεί αρκετές περιοχές, ανάμεσά τους και λιγνιτικές όπως η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη, αλλά και ο Βόλος, όπου υπήρχε ως γνωστόν γραμμή παραγωγής της Nissan, τις δεκαετίες ’80 και ’90. Μάλιστα οι εκεί εγκαταστάσεις της ΤΕΟΚΑΡ ΑΒΕΕ ανήκουν ακόμη στον Όμιλο Θεοχαράκη.

Το GOCAR ζήτησε από τον Όμιλο Θεοχαράκη σχόλιο σχετικά με το αν προτίθεται να εμπλακεί στο project: «Ο Όμιλος Θεοχαράκη, έχοντας μια πλούσια κληρονομιά αλλά και παρουσία στα αυτοκινητικά δρώμενα, είναι ανοιχτός στη διερεύνηση και πρόθυμος να συμμετάσχει σε κάθε ενδεχόμενη συνεργασία που θα οδηγούσε στην επαναδραστηριοποίηση της μονάδας του Βόλου, με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απάντηση που λάβαμε.

Αναλυτικά η απάντηση του Ομίλου Θεοχαράκη:

Η πρόσφατη υπογραφή Επιστολής Πρόθεσης Συνεργασίας ανάμεσα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Next e.GO και το Enterprise Greece, αναμφίβολα δημιουργεί ένα ευοίωνο κλίμα για επενδύσεις στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ελλάδα, μετά από αρκετές δεκαετίες αδράνειας.

Ως γνωστό, ο Όμιλος Θεοχαράκη με την ΤΕΟΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε.,  πρωτοστάτησε στην παραγωγή αυτοκινήτων από το 1976, αποτελώντας έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς  αυτοκινήτων, με περισσότερα από 170.000 αυτοκίνητα με τα σήματα Datsun – Nissan της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, να έχουν εξέλθει από τις γραμμές συναρμολόγησής του.

Οι εγκαταστάσεις της ΤΕΟΚΑΡ Α.Β.Ε.Ε.  στον Βόλο διαθέτουν μια ιδανική γεωγραφική θέση, με δυνατότητα συνδυασμένων μεταφορών (λιμάνι, σιδηρόδρομος, οδικό δίκτυο), συγκροτώντας  μια πλειάδα ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων για επενδύσεις αυτής της κατηγορίας.

Σε μια περίοδο που η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί κοινό τόπο, ο Όμιλος Θεοχαράκη, έχοντας μια πλούσια κληρονομιά αλλά και παρουσία στα αυτοκινητικά δρώμενα, είναι ανοιχτός στη διερεύνηση και πρόθυμος να συμμετάσχει σε κάθε ενδεχόμενη συνεργασία που θα οδηγούσε στην επαναδραστηριοποίηση της μονάδας του Βόλου, με πολλαπλά οφέλη στην οικονομία και την κοινωνία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...