Εργοστάσιο στην Ελλάδα: 30.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα η ετήσια παραγωγή (video)

Πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, πότε θα λειτουργήσει η μονάδα παραγωγής της Next.e.GO

  • -
  • -

Οι λεπτομέρειες του project για τη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων της next.e.GO επί ελληνικού εδάφους, παρουσιάστηκαν σε διαδικτυακή εκδήλωση, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η τηλεδιάσκεψη έγινε με αφορμή την «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» μεταξύ της Enterprise Greece και της εταιρείας Next.e.GΟ για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Είναι το δεύτερο project ηλεκτροκίνησης μετά αυτό της επένδυσης της Volkswagen στην Αστυπάλαια. Όπως αναφέρθηκε, το πλάνο αφορά ετήσια παραγωγή 30.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο αρχικό στάδιο, με στόχο να φθάσει μελλοντικά τις 45.000 οχήματα. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να φθάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Θα δημιουργηθούν 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ οι έμμεσες θα πλησιάσουν τις 5.000 θέσεις. Αν τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός, το εργοστάσιο θα μπορεί να αρχίσει την παραγωγή σε 24 μήνες από σήμερα. Παράλληλα η Next.e.GO θα δημιουργήσει ένα τεχνολογικό campus στην Ελλάδα.

Τα αυτοκίνητα που θα παράγονται στην Ελλάδα θα προορίζονται για τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, καθώς και την Μέση Ανατολή.

H Next.e.GO έχει έδρα το Άαχεν και ιδρύθηκε το 2015, ενώ την περασμένη άνοιξη - λόγω της πανδημίας του κορονοϊού - αντιμετώπισε σημαντικά οικονομικά προβλήματα, υποβάλλοντας αίτηση πτώχευσης. Λίγο αργότερα η πλειοψηφία των μετοχών της εξαγοράστηκε από την ολλανδική ND Group. Το βασικό της μοντέλο, e.GO Life έχει βασική τιμή γύρω στα 16.000 ευρώ.

Πού θα γίνει το εργοστάσιο

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να στηριχθεί περιοχή όπου θα υπάρξουν οικονομικές επιπτώσεις από τη διακοπή λειτουργίας λιγνιτικής μονάδας της ΔΕΗ, όπως η Πτολεμαΐδα και η Μεγαλόπολη. Βέβαια πολλά θα εξαρτηθούν όχι μόνο από τα φορολογικά κίνητρα που θα δοθούν στη γερμανική εταιρεία, αλλά και τα logistics, το κόστος δηλαδή μεταφορών εξαρτημάτων, ανταλλακτικών αλλά και των αυτοκινήτων μετά την παραγωγή τους.

Δείτε εδώ όλη την εκδήλωση:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...