Volkswagen: Νέο κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην Κίνα

Στην επαρχία Anhui της Κίνας είναι το παγκόσμιο κέντρο R&D που αφορά την ηλεκτροκίνηση

  • -
  • -

Ένα νέο Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) ειδικά για την ηλεκτροκινητικότητα, στο Hefei, της επαρχίας Anhui, στην Κίνα εγκαινίασε ο Όμιλος Volkswagen. Ταυτόχρονα, η κοινοπραξία JAC Volkswagen μετονομάστηκε σε Volkswagen Anhui, με τη γερμανική εταιρεία να επενδύει ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ανεβάζοντας το ποσοστό της στο νέο σχήμα στο 75% και αποκτώντας τον έλεγχο διαχείρισης.

Για τη δημιουργία των νέων προϊόντων θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα MEB που έχει κατασκευαστεί εξ αρχής για αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Θα υπάρξουν και νέα σχέδια για επιπλέον ανάπτυξη, αξιοποιώντας τις παγκόσμιες συνεργασίες του Ομίλου, ενώ το πρώτο μοντέλο που θα βγει από τη συγκεκριμένη παραγωγή αναμένεται να είναι το 2023.

Στο Hefei θα δημιουργηθεί μια μονάδα που θα καλύπτει ολόκληρη τη βιομηχανική αλυσίδα. Μέσα στο νέο έτος θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του μετασχηματισμού της Volkswagen Anhui, στην οποία θα περιλαμβάνονται, επέκταση των υποδομών και του εξοπλισμού για τις γραμμές παραγωγής, συν την κατασκευή εργαστηρίου μπαταριών, καθώς και μονάδας δοκιμών οχημάτων και εξαρτημάτων. Το εργοστάσιο πλήρους κλίμακας για ηλεκτρικά οχήματα, με μέγιστη παραγωγική ικανότητα 350.000 μονάδες ετησίως, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2022.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...