Ολυμπία Οδός: Σύντομα η χιλιομετρική χρέωση διοδίων

Ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που δηλώνει ότι θα θέσει σε εφαρμογή το δίκαιο σύστημα χρέωσης

  • -
  • -

Το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο οδηγός χρεώνεται για την ακριβή απόσταση που διένυσε από την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο μέχρι την έξοδο από αυτόν, θυμίζει το… γεφύρι της Άρτας.

Το Νοέμβριο του 2019 το Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε στην ακύρωση του διαγωνισμού της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από προσφυγή της μειοδότριας εταιρείας. Τότε, ο νυν Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, είχε υποσχεθεί νέο διαγωνισμό εντός 6 μηνών.

Και ενώ παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση για την εφαρμογή του κοινού συστήματος για ηλεκτρονικά διόδια, με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Πατρών δηλώνει ότι «πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία το νέο σύστημα χιλιομετρικής χρέωσης Hybrid, με το οποίο οι κάτοχοι ΟΛΥΜΠΙΑ PASS θα πληρώνουν μόνο για τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει».

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τη δίκαιη χρέωση των οδηγών, βήμα που ελπίζουμε να ακολουθήσουν σύντομα και οι άλλες εταιρείες λειτουργίας των εθνικών οδών στη χώρα μας.

Αλλάζουν οι τιμές στα διόδια της Αθηνών-Πατρών από τις αρχές του 2021

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...