Επένδυση Kia για παραγωγή κινητήρων

Έγινε στην Ευρώπη και το ύψος της ξεπέρασε τα 70 εκατομμύρια ευρώ

  • -
  • -

Η Kia Motors Ευρώπης ολοκλήρωσε μια σειρά επενδύσεων, ύψους 70 εκατομμυρίων, στο εργοστάσιο της Zilina, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις έτσι ώστε να ξεκινήσει η παραγωγή της νέας γενιάς θερμικών κινητήρων Smartstream, αλλά και των υβριδικών συνόλων.

Στόχος είναι να αλλάξουν τη μια, από τις τέσσερις γραμμές συναρμολόγησης κινητήρων, από diesel σε βενζίνη. Έτσι, από εδώ και πέρα, σε τρεις γραμμές παραγωγής θα κατασκευάζονται κινητήρες βενζίνης μικρού κυβισμού και υψηλής απόδοσης, συμβατοί με υβριδικά συστήματα, ενώ στην τέταρτη θα κατασκευάζονται οι diesel 1,6 λίτρων Smartstream, με απώτερο στόχο τον εξηλεκτρισμό της γκάμας.

Αυτή η κίνηση θα “πατήσει” πάνω στη νέα γενιά κινητήρων “Kappa” και “Gamma”, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να συνδυάζονται με το υβριδικό 48V σύστημα ECODynamics+ της Kia. Επιπλέον, ο «Gamma» κινητήρας 1.6 T-GDi έχει σχεδιαστεί για να υποδέχεται υβριδικές τεχνολογίες καθώς η μάρκα μελετά μια ευρύτερη γκάμα με νέες μελλοντικές εκδόσεις.

Περισσότερη ισχύς και χαμηλότερες εκπομπές…

Ο νέος 1.5 T-GDi κινητήρας αντικαθιστά τον 1.4 T-GDi της Kia και θα τοποθετηθεί στο μέλλον σε διάφορα μοντέλα παραγωγής. Με ισχύ 160 ίππων, ο νέος κινητήρας Kappa δεν είναι μόνο 14% πιο ισχυρός από τον προκάτοχό του που απέδιδε 140 ίππους. Επιπρόσθετα, έχει 4,5% περισσότερη ροπή (253 Nm) και είναι έως και 7% πιο οικονομικός σε καύσιμα και εκπομπές καυσαερίων.

Ο νέος κινητήρας Gamma είναι μια αναβάθμιση του υπάρχοντος 1.6 T-GDi της Kia υιοθετώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες Smartstream της εταιρείας για μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 8%, σε σύγκριση με το προηγούμενο σύνολο. Εν τω μεταξύ, η ισχύς έχει αυξηθεί από τους 177 στους 180 ίππους. Η μέγιστη ροπή παραμένει στα 265 Nm.

Και οι δύο νέοι κινητήρες διαθέτουν σύστημα συνεχούς μεταβαλλόμενου χρονισμού των βαλβίδων (CVVD) και ένα σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων χαμηλής πίεσης (LP-EGR) για την βελτίωση της απόδοσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων.

Το CVVD μεταβάλλει το χρονισμό βαλβίδων του κινητήρα για τη βελτίωση των επιδόσεων και της απόδοσης καυσίμου, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις εκπομπές ρύπων. Το σύστημα LP-EGR είναι ενεργό στις χαμηλότερες rpm του κινητήρα μειώνοντας την πρόωρη καύση ή τα “πειράκια”. Παράλληλα, ο συνδυασμός CVVD και LP-EGR δημιουργεί μια σημαντική βελτίωση στην απόδοση καυσίμου.

Επίσης, οι κινητήρες διαθέτουν μπεκ ψεκασμού υψηλότερης πίεσης και φίλτρα σωματιδίων βενζίνης (GPF) για μειωμένες εκπομπές σωματιδίων. Εκτός από τη μείωση των εκπομπών, οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν την αποδοτικότητα των κινητήρων, με περισσότερη ισχύ και ροπή διαθέσιμη σε χαμηλότερες rpm.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...