Άλλα 400 εκατ. ευρώ για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης

Σχετικό αίτημα χρηματοδότησης υπέβαλε η κυβέρνηση

  • -
  • -

Το Πρόγραμμα Κινούμαι Ηλεκτρικά – μέσω του οποίου επιδοτείται η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλων οχημάτων μηδενικών ρύπων – έχει διάρκεια έως τα τέλη του 2021 και είναι προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ. Όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη, στόχος είναι η προώθηση της ηλεκτροκίνησης να συνεχιστεί και μετά το 2021.

Από πού θα βρεθεί το ποσό; Αφενός από το φόρο των 3 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο που σκοπεύει να επιβάλλει η κυβέρνηση στο πετρέλαιο κίνησης. Ένας ακόμη πόρος είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, με την Ελλάδα να έχει υποβάλλει αίτημα για 400 εκατ. ευρώ για την ηλεκτροκίνηση.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist, όπου παρουσίασε τις 11 πρωτοβουλίες του Υπουργείου προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως είπε, στόχος είναι 1 στα 3 νέα αυτοκίνητα το 2030 στη χώρα μας να είναι ηλεκτρικά, ενώ ιδιαίτερα ενθαρρυντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή 252 Δήμων στην πρόσκληση του Πράσινου Ταμείου για την εκπόνηση Σχεδίων Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...