Διαθέσιμες και στην Ελλάδα οι νέες εφαρμογές My BMW & MINI App

Συμβατές με όλα τα μοντέλα από το 2015 και έπειτα

  • -
  • -

Από το 2013 που λανσαρίστηκε η εφαρμογή

BMW

i Remote, και στη συνέχεια η BMW Connected, η BMW προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα ασύρματης συνδεσιμότητας μεταξύ smartphone και του οχήματός τους. Μία εφαρμογή νέας γενιάς διατίθεται τώρα σε πελάτες σε 30 Ευρωπαϊκές αγορές (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας), στην Κίνα και την Κορέα.

Κύρια χαρακτηριστικά του My BMW App (και MINI App για τους κατόχους

Mini

) είναι η νέα σχεδίαση και η διαισθητική και απλοποιημένη εμπειρία χρήστη, ενώ οι νέες υπηρεσίες του υποστηρίζουν τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων.

Στην Ελλάδα η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από τις αρχές Δεκεμβρίου, ενώ είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα της μάρκας, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από το 2015 και έπειτα.


Το My BMW App είναι η νέα παγκόσμια διεπαφή στο όχημα. Προβάλλει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του οχήματος και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, επιτρέπει την ενεργοποίηση των λειτουργιών από απόσταση  (π.χ. εντοπισμός οχήματος, κλείδωμα και ξεκλείδωμα θυρών.)

Η ανεύρεση των προορισμών γίνεται εύκολα μέσω της ενσωματωμένης λειτουργίας αναζήτησης και μπορεί να αποστέλλεται απευθείας από την εφαρμογή στο σύστημα πλοήγησης του οχήματος. Επίσης υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης προορισμών από εφαρμογές τρίτων. Ο χάρτης δείχνει την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, τα πρατήρια ανεφοδιασμού και τους σταθμούς φόρτισης, καθώς και επιλογές στάθμευσης.

Οι πελάτες ενημερώνονται για τις διαθέσιμες ενημερώσεις λογισμικού από απόσταση - Remote Software Upgrades μέσω του My BMW App μπορούν να κατεβάζουν αυτές τις ενημερώσεις στο σπίτι και στη συνέχεια να τις μεταφέρουν και να τις εγκαθιστούν στο όχημα. Με τη λειτουργία Remote Software Upgrades, το BMW Group προσφέρει σε πελάτες με BMW Operating System 7 νέα και βελτιωμένα ψηφιακά χαρακτηριστικά, σε τακτική βάση και το πλεονέκτημα ενός πάντα επικαιροποιημένου λογισμικού στα οχήματά του.

Το BMW Digital Key, που μετατρέπει ένα iPhone σε κλειδί του οχήματος, προσφέρει μία εύκολη ρύθμιση μέσω του My BMW App με λίγα μόλις βήματα (απαραίτητη η διαθεσιμότητα του κατάλληλου hardware μέσα στο όχημα). Στη συνέχεια, η BMW μπορεί να χρησιμοποιείται χωρίς φυσικό κλειδί, ενώ υπάρχει δυνατότητα διαμοιρασμού της πρόσβασης με πέντε ακόμα άτομα. Εάν κρίνεται απαραίτητο, διάφοροι περιορισμοί όπως μείωση της τελικής ταχύτητας μπορούν να εφαρμόζονται κατά την αποστολή ενός κλειδιού – ιδανικό για αρχάριους οδηγούς.

Η εφαρμογή προσφέρει πρόσθετα χαρακτηριστικά για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, όπως βελτιωμένη επισκόπηση ηλεκτρικής αυτονομίας, κατάσταση και ιστορικό φόρτισης.

Εξατομίκευση: Μετά τη σύνδεση με ένα προσωπικό λογαριασμό ( BMW ID ), οι ατομικές προτιμήσεις μπορούν να ρυθμίζονται σε οποιοδήποτε από τα τρέχοντα μοντέλα της BMW γρήγορα και αυτόματα. Χάρη στο My BMW App, η σύνδεση είναι τώρα ακόμα ευκολότερη – αντί να εισάγουν με το χέρι το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό πρόσβασης (password), οι πελάτες μπορούν απλά να σκανάρουν ένα κωδικό QR code και να μεταφέρουν με ασφάλεια τις ρυθμίσεις χρήστη. Οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέγουν μία φωτογραφία προφίλ μέσω της εφαρμογής, που τώρα μεταφέρεται αυτόματα στο όχημα.

Το My BMW App προσφέρει εύκολη πρόσβαση στο οικοσύστημα της BMW. Μπορεί να χρησιμοποιείται για άμεση επικοινωνία με εξουσιοδοτημένους επισκευαστές του δικτύου - BMW Service Partners, και οι πελάτες μπορούν να παρακολουθούν τις απαιτήσεις σέρβις του οχήματός τους στην εφαρμογή. Κλείσιμο ραντεβού σε συνεργείο πραγματοποιείται απευθείας από την εφαρμογή, εάν χρειαστεί. Οι οδηγοί μπορούν να επικοινωνούν επίσης με την υπηρεσία οδικής βοήθειας BMW Roadside Assistance μέσω της εφαρμογής σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν πρόβλημα με το αυτοκίνητο.

Ένα τα οχήματα τον ενδιαφερόμενων διαθέτουν τον απαραίτητο προαιρετικό εξοπλισμό, όπως την επονομαζόμενη κάρτα SIM, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να κατεβάσουν τη νέα εφαρμογή από τα Google Play Store και Apple App Store, να δημιουργήσουν ένα νέο λογαριασμό και να συνδεθούν με το όχημα τους. Αυτό τότε θα εμφανίσει όσες υπηρεσίες είναι διαθέσιμες. Μέχρι τα μέσα του 2021, το My BMW θα διατίθεται σε 23 γλώσσες και σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων ΗΠΑ, Καναδάς, Βραζιλία και Μεξικό, καθώς και σε πρόσθετες αγορές στη Νοτιοανατολική Ασία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...