Το απίστευτο κράτημα της Lamborghini Huracan STO έχει την υπογραφή της Bridgestone

Εξειδικευμένα ελαστικά για το supercar που κάνει 0-100 km/h σε 3,0 sec και από 0-200 km/h σε 9,0 sec

  • -
  • -
Το απίστευτο κράτημα της Lamborghini Huracan STO έχει την υπογραφή της Bridgestone

Η σκληροπυρηνική Lamborghini Huracan STO (Super Trofeo Omologata) είναι βγαλμένη από τις πίστες και προορίζεται για να κυκλοφορήσει στους δρόμους προσφέροντας τη μέγιστη απόλαυση. Η ισχύς του V10 κινητήρα περνάει μόνο στους πίσω τροχούς, το βάρος της έχει περιοριστεί στα 1.339 κιλά και η αναλογία κιλών ανά ίππο είναι μόλις 2,09 kg/hp, με την επιτάχυνση από 0-100 km/h να ολοκληρώνεται σε 3,0 sec και από 0-200 km/h σε 9,0 sec!

Ένα τόσο ικανό supercar χρειάζεται και τα ανάλογα ελαστικά. Η Lamborghini επέλεξε τη Bridgestone ως προμηθευτή ελαστικών για την Huracán STO, που θα κυκλοφορήσει το 2021. Η Bridgestone ανέπτυξε ένα εξειδικευμένο ελαστικό Potenza, το οποίο αναλαμβάνει να μεγιστοποιήσει την πρόσφυση, τον χειρισμό, τον έλεγχο και το σύνολο των επιδόσεων της κορυφαίας Huracan.

 

Τα ελαστικά Potenza της Bridgestone που εξελίχθηκαν ειδικά για το supercar της Lamborghini είναι το αποτέλεσμα μιας νέας συνεργασίας μεταξύ δύο ηγετικών εταιριών στον τομέα τους. Όπως το Lamborghini Huracán STO, τα εξειδικευμένα ελαστικά Bridgestone Potenza αποτελούν μία τέλεια ένωση τεχνολογίας και σχεδιασμού.

Το κλειδί για την επιτυχία του ελαστικού στη μεγιστοποίηση της απόδοσης του σούπερ σπορ αυτοκινήτου είναι ο συνδυασμός του σχεδιασμού του πέλματος και της χρήσης των τελευταίων τεχνολογιών αιχμής. Τα ελαστικά Potenza υιοθετούν έναν ασύμμετρο σχεδιασμό πέλματος για ενισχυμένη απόκριση διεύθυνσης και σταθερότητα στις στροφές και μία εσωτερική δομή στεφάνης που κατανέμει ομοιόμορφα την πίεση του αποτυπώματος κατά τη στροφή. Αυτά τα χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με μια νέα σύνθεση γόμας πέλματος που ενισχύει την πρόσφυση, συνδράμουν ώστε οι επιδόσεις επιπέδου πίστας της Huracán STO να μεταφερθούν στο δρόμο.

Χάρη στην ισχυρή συνεργασία που διατηρεί με την Lamborghini και την τεχνολογία εικονικής εξέλιξης, η Bridgestone πραγματοποίησε τη διαδικασία ανάπτυξης ελαστικών και πέτυχε τα μέγιστα αποτελέσματα παρά τους περιορισμούς που προκαλούνται από την πανδημία COVID-19.

Οι δυνατότητες της Bridgestone στον τομέα της εικονικής εξέλιξης ελαστικών αποδείχθηκαν ζωτικής σημασίας για τα ελαστικά Potenza ώστε να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις σε δεδομένο χρονικό πλαίσιο, με τον κατασκευαστή των ελαστικών να δοκιμάζει διάφορους συνδυασμούς στο εικονικό του περιβάλλον και να ενσωματώνει την συμπεριφορά των ελαστικών στο σύστημα του οχήματος για να βρει τον ιδανικό συνδυασμό για την Lamborghini στον εικονικό προσομοιωτή οδήγησης. Αυτό οδήγησε σε μια διαδικασία που από την αρχή έως το τέλος υλοποιήθηκε με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο και με μειωμένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Η Lamborghini Huracán STO θα βγει στην παραγωγή από το 2021. Εκτός από το εξειδικευμένο για το δρόμο ελαστικό Potenza, η Bridgestone θα παρέχει επίσης μια έκδοση πίστας, που θα έχει έγκριση και για τον δρόμο και θα εφαρμόζει την τεχνολογία «αγώνων» για μεγιστοποίηση της απόδοσης του οχήματος, ειδικά σε στεγνό.

Σχολιάζοντας αυτήν την ανακοίνωση, ο Steven De Bock, VP Consumer Replacement και OE στη Bridgestone EMIA: «Ήταν χαρά για την ομάδα μας να συνεργαστεί τόσο στενά με την Lamborghini για πρώτη φορά, και μάλιστα σε ένα τόσο συναρπαστικό έργο. Η HuracánSTOαποτελεί ένα κορυφαίο τεχνολογικό δημιούργημα που αξίζει ένα ειδικά σχεδιασμένο ελαστικό που μπορεί να αναδείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι η Bridgestone έχει σχεδιάσει ένα κορυφαίο ελαστικό εξαιρετικών επιδόσεων. Ήταν φανταστικό για την ομάδα μας να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο έργο, που από πολλές απόψεις βρίσκεται τεχνολογικά στην κορυφή».

 

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...