Video: 7 λεπτά ηχητικής πανδαισίας με τον V12 μίας Ferrari 250 GTO

Όταν βλέπεις τον Derek Hill να ανεβαίνει το βουνό στο τιμόνι μίας Ferrari 250 GTO, απλά ανεβάζεις τον ήχο και απολαμβάνεις

  • -
  • -

Η Ferrari 250 GTO δεν είναι ένα τυχαίο μοντέλο. Η Gran Turismo Omologato (GTO) αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια κα ακριβά μοντέλα της αυτοκίνησης σήμερα. Η σχεδίαση και κατασκευή της έγινε με αποκλειστικό γνώμονα τη συμμετοχή της ιταλικής εταιρείας στους αγώνες. Για την απαραίτητη έκδοση της ομολογκασιόν κατασκευάστηκαν συνολικά 36 αυτοκίνητα. Μάλιστα, για να πωληθεί μία στα μέσα της δεκαετίας του ’60 έπρεπε πρώτα να δώσει τη συγκατάθεση του ο ίδιος ο Enzo Ferrari!
Σήμερα, δεν θεωρείται απλά ένα σπάνιο μοντέλο, αλλά κάτι παραπάνω αφού ευθύνεται για ένα σημαντικό μέρος της δημιουργίας της εικόνας που έχει η Ferrari. Δεν είναι τυχαίο, ότι στη λίστα με τις πιο ακριβές πωλήσεις αυτοκινήτων στην ιστορία τις δύο πρώτες θέσεις κατέχει η 250 GTO. Στο παρακάτω βίντεο, ο γνωστός οδηγός αγώνων Derek Hill βρίσκεται στο εσωτερικό και οδηγεί μία 250 GTO σε ορεινή διαδρομή. Το μόνο που ακούγεται είναι ο χαρακτηριστικός ήχος του 12κύλινδρου κινητήρα των 300 ίππων να σκεπάζει οτιδήποτε άλλο στο πέρασμα του. Είναι επτά λεπτά ηχητικής και οπτικής πανδαισίας. Ανεβάστε τον ήχο και απολαύστε το!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ FERRARI 250 GTO

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...