Τα Mercedes-Benz eActros και GenH2 Truck κέρδισαν το βραβείο καινοτομίας «Truck Innovation Award 2021»

Το βραβείο παραδόθηκε ψηφιακά στον Martin Daum, Πρόεδρο του ΔΣ της Daimler Truck AG και μέλος του ΔΣ της Daimler AG

  • -
  • -

Τα πιο πρωτοποριακά φορτηγά για το ηλεκτρικό μέλλον φέρουν το τριάκτινο αστέρι – αυτή είναι η ετυμηγορία της καταξιωμένης κριτικής επιτροπής του θεσμού International Truck of the Year (IToY), η οποία απένειμε τη σημαντική διάκριση Truck Innovation Award 2021 σε δύο αμιγώς ηλεκτρικά φορτηγά της Mercedes-Benz: στο eActros με μπαταρία και το Mercedes-Benz GenH2 Truck με κυψέλη καυσίμου. Η κριτική επιτροπή του IToY, η οποία αποτελείται από 25 συντάκτες και καταξιωμένους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα περιοδικά για φορτηγά στην Ευρώπη και τη Νότια Αφρική, υπογράμμισαν κυρίως τη συνολική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση, η οποία βασίζεται σε μια σαφή, μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Το βραβείο παρέλαβε ψηφιακά στις 30 Νοεμβρίου 2020 ο Martin Daum, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler AG, και ο Sven Ennerst, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Daimler Truck AG και υπεύθυνος για την Ανάπτυξη, τις Προμήθειες και την αγορά της Κίνας.

Η μαζική παραγωγή του eActros έχει προγραμματιστεί για το 2021 και θα έχει αυτονομία πάνω από 200 χιλιόμετρα. Το Σεπτέμβριο του 2020, η Daimler Trucks παρουσίασε το Mercedes-Benz GenH2 Truck, ένα πρωτότυπο φορτηγό με κυψέλη καυσίμου και αυτονομία 1000 χιλιομέτρων, η οποία θα είναι ακόμη μεγαλύτερη στην έκδοση μαζικής παραγωγής που θα προορίζεται για απαιτητικές μεταφορές μεγάλων αποστάσεων. Οι δοκιμές από τους πελάτες προβλέπεται να ξεκινήσουν το 2023 ενώ η έναρξη της μαζικής παραγωγής είναι προγραμματισμένη για το δεύτερο μισό της ίδιας δεκαετίας.

Επιπλέον, φέτος το Σεπτέμβριο, η Daimler Trucks παρουσίασε τη στρατηγική της για την τεχνολογία εξηλεκτρισμού των οχημάτων της, μια γκάμα που καλύπτει από τις αστικές διανομές μέχρι τις διεθνείς μεταφορές μεγάλων αποστάσεων, επικυρώνοντας τη δέσμευσή της ως προς τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο αυτής της ολοκληρωμένης προσέγγισης, η Daimler Trucks παρουσίασε για πρώτη φορά τη νέα αρχιτεκτονική της δομοστοιχειωτής πλατφόρμας παγκοσμίως, τη λεγόμενη ePowertrain, η οποία, μεταξύ άλλων, έτυχε ιδιαίτερα θετικής υποδοχής από την κριτική επιτροπή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...