Obama: Οι Αμερικανοί θέλουμε φθηνή βενζίνη και μεγάλα αυτοκίνητα

O πρώην Αμερικανός Πρόεδρος άσκησε έντονη κριτική στην συμπεριφορά των πολιτών προς το περιβάλλον

  • -
  • -

O πρώην πρόεδρος της Αμερικής, Barack Obama, στο βιβλίο του των 700 σελίδων με τίτλο «A Promised Land», ασκεί έντονη κριτική στους Αμερικανούς διότι νοιάζονται περισσότερο για φθηνή βενζίνη και τα μεγάλα αυτοκίνητα παρά για την προστασία του περιβάλλοντος.

Στο μυαλό του Obama ήρθε η μεγάλη διαρροή πετρελαίου που είχε συμβεί στον κόλπο του Μεξικό πριν από μια δεκαετία (τον Απρίλιο του 2010), στην πλατφόρμα Deepwater Horizon. «Διαβάζοντας το αντίγραφο της ομιλίας μου τώρα, μια δεκαετία αργότερα, με εντυπωσιάζει το πόσο ήρεμος και πειστικός ακούγομουνα», γράφει ο Obama στο βιβλίο του. «Ίσως εκπλήσσομαι γιατί το αντίγραφο δεν καταγράφει αυτό που θυμάμαι ότι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή ούτε είναι αρκετα κοντά στο τι ήθελα να πώ ειλικρινά στον Λευκό Οίκο εκείνη την ημέρα».

Ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ ήθελε να πεί ότι η διαρροή δεν ονομάστηκε τότε "περιβαλλοντική καταστροφή", διότι οι Αμερικανοίι ψηφοφόροι προτιμούσαν να κατηγορούν την κυβέρνηση και προτιμούσαν οι εταιρίες να πράττουν όπως θέλουν.

«Ο μόνος τρόπος για να αποφύγουμε άλλη μια τέτοια καταστροφή όπως το 2010 ήταν να σταματήσουμε ολοκληρωτικά την γεώτρηση. Όμως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί γιατι εμείς οι Αμερικανοί λατρεύουμε τη φθηνή βενζίνη και τα μεγάλα αυτοκίνητα περισσότερο από την προστασία του περιβάλλοντος. Ο μόνος τρόπος για να νοιαστούμε είναι όταν μια μεγάλη καταστροφή θα είναι έτοιμη να διαλύσει τη χώρα», αναφέρει στο βιβλίο του ο Obama.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...