Αυτή είναι η λιμουζίνα «κτήνος» του Ομπάμα

Δείτε το θωρακισμένο αυτοκίνητο με το οποίο θα κινηθεί ο πλανητάρχης στην Αθήνα

  • -
  • -

Συνοδεύει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ σε όλες του τις μετακινήσεις και είναι ένα βαριά θωρακισμένο αυτοκίνητο με το προσωνύμιο «Beast» δηλαδή το «Κτήνος». Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα υβρίδιο που πατά σε πλατφόρμα της General Motors. Το μήκος του φτάνει τα έξι μέτρα με το ύψος του να είναι σχεδόν 1,8 m.

Για την κίνηση της Cadillac One φροντίζει ένα turbodiesel μοτέρ Duramax 6,6 λίτρων, με πληροφορίες να θέλουν να φοράει εναλλακτικά ένα κινητήρα βενζίνης V8 Vortec 8,1 λίτρων. Το diesel δεν αναφλέγεται όπως η βενζίνη, γεγονός που δίνει προβάδισμα στην πρώτη επιλογή. Σε κάθε περίπτωση το ρεζερβουάρ έχει θωρακισμένο έτσι ώστε να αντιστέκεται σε κάθε επίθεση.

Για τη θωράκιση του αμαξώματος έχει χρησιμοποιηθεί μια σύνθεση υλικών, με ενισχύσεις στα σημεία από πλάκες ατσαλιού. Ενδεικτικά τα τζάμια έχουν πάχος 130 mm κανένα δεν ανοίγει, εκτός από αυτό του οδηγού και μόνο λίγο. Οι πόρτες πάχους 200 mm δεν έχουν κλειδαριές ή άλλες οπές, με το άνοιγμα τους να μένει μυστικό, γνωστό μόνο στις υπηρεσίες προστασίας του Προέδρου.

Το εσωτερικό είναι 100% στεγανό προκειμένου να μπορεί να αντισταθεί και σε χημική επίθεση, ενώ είναι εξοπλισμένο με δορυφορικό τηλέφωνο για απευθείας επικοινωνία του πλανητάρχη. Εντυπωσιακά είναι και τα θηριώδη ελαστικά στα οποία πατά η λιμουζίνα του Προέδρου, με τεχνολογία run-flat και ιδιαίτερες ενισχύσεις που τους επιτρέπει να κινηθούν ακόμα και όταν πάθουν ζημιά.

Στον χώρο αποσκευών υπάρχουν τα απαραίτητα για τις πρώτες βοήθειες, ενώ στην καμπίνα έχουν και όπλα. Για την κίνηση στη νύχτα φροντίζουν κάμερες με νυχτερινή «όραση», ενώ μπροστά είναι τοποθετημένα και «κανόνια» που εκτοξεύουν δακρυγόνα. Αυτά για το σημερινό Πρόεδρο των ΗΠΑ, αφού σύμφωνα με πληροφορίες σε εξέλιξη βρίσκεται μια νέα έκδοση του Beast για το νέο πλανητάρχη.

[ΠΗΓΗ: Business Insider]


 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...