Seat Tarraco e-Hybrid: Με 245 ίππους και 730 km αυτονομία!

Η Seat συνεχίζει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της παρουσιάζοντας την plug-in έκδοση του Tarraco

  • -
  • -

Μετά το Leon e-Hybrid η Seat διευρύνει τη γκάμα των εξηλεκτρισμένων μοντέλων της με την παρουσίαση της plug-in έκδοσης του Tarraco. Με τη συνδυαστική λειτουργία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ενός ηλεκτροκινητήρα, η ισχύς των 245 ίππων το καθιστά ως το ισχυρότερο Tarraco που έχει παραχθεί ποτέ. Παράλληλα, ο βενζινοκινητήρας των 1.400 cc και ο ηλεκτροκινητήρας που παίρνει ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, προσφέρουν στο ισπανικό μοντέλο 400 Nm ροπής. Όπως όλα τα plug-in, το Tarraco e-Hybrid έχει τη δυνατότητα κίνησης με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Το ισπανικό SUV μπορεί να καλύψει 49 km σύμφωνα με το κύκλο WLTP (58 km NEDC), βελτιώνοντας την αποδοτικότητα κατά τη μετακίνηση στον αστικό κύκλο. Παράλληλα, η Seat υπόσχεται αυτονομία της τάξεως των 730 χιλιομέτρων με μόλις έναν ανεφοδιασμό!

Όταν η μπαταρία είναι φορτισμένη, το Tarraco ξεκινάει πάντα με τον ηλεκτροκινητήρα. Σε υβριδική λειτουργία μπαίνει στην περίπτωση που ξεπεράσει τα 140 km/h ή αν έχει μειωθεί η ενέργεια της μπαταρίας. Σε αυτό το πρόγραμμα ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να διατηρήσει το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας στα ίδια επίπεδα, ή ακόμα και να το αυξήσει. Συνολικά προσφέρει τρεις υβριδικές λειτουργίες (e-Mode, Automatic Hybrid και manual hybrid), ενώ το e-Mode μπορεί να επιλεχθεί από ξεχωριστό κουμπί δίπλα στον επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου των έξι σχέσεων. Αντίστοιχα, το Tarraco διαθέτει και το s-Boost, με το οποίο αναδεικνύονται τα δυναμικά του χαρακτηριστικά.
Η συνδυαστική λειτουργία του υβριδικού συστήματος έχει σαν αποτέλεσμα οι εκπομπές ρύπων να κυμαίνονται στα 37-46,4 kg/km, ενώ η μέση κατανάλωση αγγίζει μόλις τα 1,6 – 2,0 lt/100km.

Σημειώστε, ότι για τη φόρτιση της μπαταρίας απαιτούνται 3,5 ώρες σε Wallbox 3.6 kWh, και λιγότερο από πέντε ώρες σε οικιακή πρίζα. Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις και συγκεκριμένα τις Xcellence και FR με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...