Προσιτό αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζει η Volkswagen

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαιώνει πως η γκάμα των μοντέλων της σειράς ID θα προσφέρει και πιο προσιτές λύσεις

  • -
  • -

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Ralf Brandstatter επιβεβαίωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει και θα κατασκευάσει μία νέα πλατφόρμα για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα (MEB-Lite), που θα χρησιμοποιηθεί για μοντέλα των κατηγοριών supermini και compact crossover. Σε συνδυασμό με τις μικρότερες μπαταρίες το κόστος κατασκευής και πώλησης θα είναι χαμηλότερο και ουσιαστικά θα αποτελούν μία προσιτή λύση για όσους θέλουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ο Brandstatter υποστήριξε ότι η Volkswagen εξακολουθεί να επενδύει τεράστια ποσά στην ηλεκτροκίνηση και η δημιουργία μίας πλατφόρμας αυτού του είδους είναι μέσα στα στρατηγικά της πλάνα. Η γκάμα ID, σήμερα περιλαμβάνει το χάτσμπακ ID.3 και το crossover ID.4, αλλά στόχος είναι να εμπλουτιστεί περαιτέρω. Προτεραιότητα της Volkswagen είναι η συγκεκριμένη πλατφόρμα να έχει μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ VOLKSWAGEN ID.3 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Το πλάνο θέλει τα ID.1 και ID.2 να προσφέρονται ως εναλλακτικές των Polo και T-Cross που θα εξακολουθούν να εφοδιάζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Υπολογίζεται ότι κόστος θα είναι κάτω από 20.000 ευρώ, αν και πολύ δύσκολα θα παρουσιαστούν πριν από το 2023. Μάλιστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen δεν έκρυψε ότι η νέα μικρότερη ηλεκτρική πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τη Skoda, αλλά και τη Seat. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει επικεντρώσει την προσοχή της στην ηλεκτροκίνηση και τα μικρότερα segment είναι σημαντικές κατηγορίες, με μεγάλο αριθμό πωλήσεων. Στοιχείο που στην Volkswagen γνωρίζουν και δεν θα αφήσουν ανεκμετάλλευτο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...