Volkswagen Tiguan R: Ήρθε και είναι εκρηκτικό με 320 ίππους!

Η νεότερη γενιά του Volkswagen Tiguan R είναι η ισχυρότερη και ταχύτερη που παρουσιάστηκε ποτέ

  • -
  • -

Το Tiguan αποτελεί ένα από τα best seller της Volkswagen. Από το 2007 όταν πρωτοπαρουσιάστηκε μέχρι και σήμερα, έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες επιλογές στην κατηγορία των SUV. Η νεότερη γενιά του γερμανικού μοντέλου βρίσκεται ήδη στην παραγωγή και η γκάμα του συμπληρώνεται με την κορυφαία που παραδοσιακά συνοδεύεται από το γράμμα «R». Με την προσθήκη ισχυρού κινητήρα, όπως επίσης μίας σειράς βελτιώσεων και αναβαθμίσεων στα μηχανικά μέρη, ο χαρακτήρας του Tiguan διαφοροποιείται δραστικά.

Και στην νεότερη έκδοση η Volkswagen του χάρισε τον τίτλο του ισχυρότερου Tiguan που κατασκευάστηκε ποτέ. Η τελευταία εξέλιξη του γνωστού δίλιτρου υπερτροφοδοτούμενου TSI αποδίδει 320 ίππους και 420 Nm ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 2.100 rpm έως και τις 5.300 rpm. Οι επιδόσεις του είναι εντυπωσιακές, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 4,9 sec, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 250 km/h. Η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο και από τους τέσσερις τροχούς, με το σύστημα 4Motion της Volkswagen να έχει αναβαθμιστεί με Torque Vectoring. Πλέον, το πίσω διαφορικό έχει δύο πολύδισκους συμπλέκτες με αποτέλεσμα η ροπή να μην κατανέμεται μόνο ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, αλλά ανάλογα με τις συνθήκες διαφοροποιείται ανάμεσα και στους δύο πίσω. Με αυτόν τον τρόπο έχει βελτιωθεί η ακρίβεια και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου Tiguan R. Η περαιτέρω αναβάθμιση του εκρηκτικού SUV περιλαμβάνει και την ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση DCC της Volkswagen, την ώρα που το αμάξωμα έχει έρθει 10 mm πιο κοντά στο έδαφος. Το κιβώτιο είναι το γνωστό αυτόματο διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων DSG, ενώ υπάρχει δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης του συστήματος ευστάθειας!  

Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς από τις πρώτες φωτογραφίες, σημαντικά διαφοροποιημένη είναι και η σχεδίαση του αμαξώματος. Οι νέοι προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, τα πλαϊνά μαρσπιέ, οι θηριώδεις τροχοί των 20 ιντσών, αλλά και οι τέσσερις εξατμίσεις στο πίσω μέρος φανερώνουν και αναδεικνύουν την ταυτότητα του. Αντίστοιχα διαμορφωμένο είναι και το εσωτερικό, με τα τύπου μπάκετ καθίσματα να ξεχωρίζουν, ενώ το λογότυπο «R» κοσμεί διάφορα σημεία όπως το τιμόνι, και όχι μόνο.

Το νέο Volkswagen Tiguan R είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στη Γερμανία, με το κόστος να ξεκινάει από τα 56.700 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...