Ποιος είναι πιο πλούσιος; Ο Musk ή ο Gates;

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Elon Musk ανεβαίνει σταθερά, με μεγάλο ρόλο σε αυτό να παίζει η συνεχής ανοδική πορεία της Tesla

  • -
  • -

Ο CEO της Tesla, Elon Musk, την περασμένη Δευτέρα έφτασε σε νέα ύψη, καθώς ξεπέρασε σε πλούτο τον Bill Gates, για να γίνει ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου. Μετά από μία «μηδαμινή» αύξηση της τάξης των 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η συνολική αξία της περιουσίας του 49χρονου έφτασε τα 127,9 δισεκατομμύρια, χάρη στην μετοχή της Tesla η οποία έκανε ακόμη ένα άλμα προς τα πάνω. Μόνο φέτος, o Musk, έχει αυξήσει την περιουσία του κατά 100,3 δισεκατομμύρια, καθώς τον Ιανουάριο του 2020, βρισκόταν μόλις στην 35η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου.

Φυσικά, καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την επιτυχία έχει παίξει η Tesla, της οποίας η αξία πλησιάζει τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια! Περίπου τα 3/4 της περιουσίας του αποτελούνται από μετοχές της Tesla, οι οποίες αποτιμώνται περισσότερο από τέσσερις φορές περισσότερο από το μερίδιό του στην Space Exploration Technologies Corp. ή στο SpaceX.

Το επίτευγμα του Musk σηματοδοτεί μόνο τη δεύτερη φορά στην οκταετή ιστορία του ευρετηρίου που ο συνιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, έπεσε κάτω από τη δεύτερη. Κατείχε την κορυφαία θέση για χρόνια προτού περάσει μπροστά ο ιδρυτής του Amazon, Τζεφ Μπέζος το 2017. Η καθαρή αξία των 127,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων της περιουσίας του Gates, θα ήταν πολύ υψηλότερη αν δεν είχε δωρίσει τόσο μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες τα τελευταία χρόνια. Έχει δώσει περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια δολάρια στο ομώνυμο ίδρυμά του από το 2006.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...