Τι φέρνει το 2021 για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού

«Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα αλλάξουν το λεκανοπέδιο» δήλωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών

  • -
  • -

Σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα σε εφημερίδα ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν αυτή την στιγμή το Υπουργείο, ενώ αναφορά έγινε και στο θέμα των επεκτάσεων της Αττικής Οδού. Στην ερώτηση του δημοσιγράφου «Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας και οι πηγές χρηματοδότησης για τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού;» είπε:

Οι επεκτάσεις της Αττικής Οδού θα αλλάξουν το λεκανοπέδιο. Θα αποσυμφορήσουν την κίνηση στο υπάρχον οδικό δίκτυο, θα συνδέσουν την Αθήνα με το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής με ταχύτητα και ασφάλεια, ενώ, παράλληλα, θα ανταποκριθούν στους αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους που συνεπάγεται η επένδυση στο Ελληνικό. Γενικότερα, θα βελτιώσουν την καθημερινότητα και θα στηρίξουν τις τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές της Αττικής.

Το 2021 θα έχουμε εξελίξεις: Η επέκταση της Λ. Κύμης σύντομα θα δημοπρατηθεί, ενώ θα προχωρήσει η ωρίμανση της σύνδεσης της Αττικής Οδού με το λιμάνι της Ραφήνας και της επέκτασης της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού προς την Ηλιούπολη, με ταυτόχρονη αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης σε αστική λεωφόρο ως το Ελληνικό. Για τέτοια έργα ουσίας, αυτονόητα προωθείται η χρηματοδότησή τους από το νεοσύστατο Ταμείο Ανάκαμψης ή από το ΕΣΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...