Το νέο Ford Bronco συνεχίζει την αγωνιστική του παράδοση

Η αγωνιστική εκδοχή του νέου Ford Bronco πρόλαβε να κάνει με επιτυχία το αγωνιστικό της ντεμπούτο στο διεθνές Baja 1000

  • -
  • -

Η αγωνιστική εκδοχή του Ford Bronco έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση τερματίζοντας στον απαιτητικό αγώνα Baja 1000. Το Bronco R Race Prototype με τους Cameron Steele, Shelby Hall και μία ομάδα από βετεράνος οδηγούς της Ford, κατάφερε να καλύψει τα 1.600 χιλιόμετρα του εκτός δρόμου μαραθωνίου σε λιγότερο από 32 ώρες και να ανέβει στη ράμπα του τερματισμού. Με αυτόν τον τρόπο, συνεχίστηκε και η παράδοση του Bronco σε αυτή την ιδιαίτερη μορφή αγώνων που κρατάει από το 1967.


Ο κινητήρας του Bronco R Race Prototype είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν του EcoBoost των 2.700 cc του μοντέλου παραγωγής, ενώ το ίδιο ισχύει και για το αυτόματο κιβώτιο SelectShift των δέκα σχέσεων της Ford. Η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα, δεν έγινε μόνο για λόγους προβολής, αφού στο αυτοκίνητο δοκιμάστηκαν λύσεις που θα αφορούν το μοντέλο παραγωγής. Για τους τεχνικούς της Ford ήταν μία ευκαιρία να δοκιμάσουν σε ακραίες συνθήκες την αξιοπιστία συγκεκριμένων μηχανικών μερών, όπως και προγραμμάτων οδήγησης εκτός δρόμου που θα δούμε στο Bronco παραγωγής.


Βέβαια, με το Bronco R Prototype να τερματίζει στον αγώνα, συνεχίστηκε η παράδοση που έχει το θρυλικό μοντέλο στα Baja. Η πρώτη νίκη σε επίπεδο γενικής του μοντέλου χρονολογείται πίσω στο μακρινό 1969, με την πρώτη γενιά να μετράει συνολικά πέντε νίκες από το ’67 έως και το ’72 στην κατηγορία του. Το ’70 και το ’73 κατέκτησε το ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Baja 500, ενώ από τότε μέχρι και σήμερα μετράει σημαντικό αριθμό νικών στην κατηγορία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...