Η περιπέτεια του τετρακίνητου Mazda CX-30 στο Καζακστάν [Video]

Το ιαπωνικό SUV διέσχισε πάνω από 800 km περνώντας από το θρυλικό ‘δρόμο του μεταξιού’ και εξερευνώντας την άγρια ομορφιά των απομακρυσμένων περιοχών της κεντρικής Ασίας

  • -
  • -

Τη χρονιά του εορτασμού των 100ών της γενεθλίων, η Mazda διοργάνωσε μία ακόμα οδηγική περιπέτεια. Το Mazda CX-30 με το all-wheel drive σύστημα i-Activ δοκιμάστηκε για πάνω από 800χλμ. διασχίζοντας το ανατολικό Καζακστάν μέχρι τα σύνορα με την Κίνα, σε μία διαδρομή που περιλάμβανε και κομμάτια από το θρυλικό ‘δρόμο του μεταξιού’, εξερευνώντας την άγρια ομορφιά των απομακρυσμένων περιοχών της κεντρικής Ασίας.

Η τελευταία αυτή περιπέτεια της Mazda, που έλαβε χώρα φέτος πριν να επιβληθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω Covid-19, αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το 2018 στη Σιβηρία. Σε αυτή την εκδήλωση η Mazda έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που διέσχισε τη λίμνη Βαϊκάλη της Σιβηρίας με αυτοκίνητα κανονικής παραγωγής, τα οποία πολλές φορές οδηγούνταν σε απάτητες παγωμένες εκτάσεις, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά τις εκπληκτικές ικανότητες του συστήματος 4κίνησης i-Activ του CX-5.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΗΣ MAZDA

Πρόκειται για ένα σύστημα τετρακίνησης που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει πραγματική ευελιξία. Η άνω των 800 χιλιομέτρων διαδρομή Epic Drive προσέφερε έναν πραγματικό συνδυασμό συνθηκών οδήγησης υποβάλλοντας το CX-30 και το συγκεκριμένο σύστημα σε κάθε είδος δοκιμασία - από δρόμους πόλης και μοντέρνους αυτοκινητόδρομους, μέχρι δρόμους με αλλεπάλληλες στροφές και off-road χωματόδρομους.

Ξεκινώντας από το Αλμάτι - τη μεγαλύτερη πόλη του Καζακστάν που βρίσκεται σε ένα οροπέδιο στη σκιά της οροσειράς Trans lli Alatau στο Νότιο Καζακστάν κοντά στα σύνορα με το Κιργιζιστάν - τα CX-30 άφησαν την καρδιά της μοντέρνας πόλης περνώντας από δύσκολους δρόμους έξω από τα όρια της πόλης και στον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο Α3 που κατευθύνεται προς το Εθνικό Πάρκο Aityn Emel. Στη συνέχεια τα CX-30 κατευθύνθηκαν μακριά από την άσφαλτο, σε χωματόδρομους σε μία απαιτητική διαδρομή προς το διάσημο Singing Dune. Αν και δεν πρόκειται για ένα καθαρόαιμο SUV εκτός δρόμου, το σύστημα AWD του CX-30 εξασφάλισε εξαιρετική πρόσφυση στα γλιστερά μονοπάτια του εθνικού πάρκου του Kazak.

side

Από το εκπληκτικό 150m Singing Dune - που ονομάστηκε λόγω του τρόπου με τον οποίο οι άνεμοι και η άμμος δημιουργούν μια σχεδόν τρομακτική χορογραφία - ο δρόμος κατευθύνεται πίσω από τις πεδιάδες της ερήμου με τις καμήλες, προς την πόλη Zharkent, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα κινεζικά σύνορα στο νοτιοανατολικό άκρο αυτής της απέραντης χώρας. Τη δεύτερη ημέρα, η διαδρομή Epic Drive του Καζακστάν βρήκε τα αυτοκίνητα νότια προς το φαράγγι Charyn και σε ακόμα πιο δύσκολους χωματόδρομους μέσα από μια σειρά απίστευτων φαραγγιών που μοιάζουν αρκετά με τις άγριες περιοχές της Νεβάδα, αλλά βρίσκονται στην καρδιά της απομακρυσμένης κεντρικής Ασίας. Μετά από αυτό, η διαδρομή κατευθύνθηκε δυτικά πίσω προς το Αλμάτι, παρακάμπτοντας την τεράστια τεχνητή λίμνη του Kapshagay.

Τα Mazda CX-30 ολοκλήρωσαν με ευκολία το Epic Drive του Καζακστάν, αποδεικνύοντας την προσαρμοστικότητα του πρόσφατου SUV της Mazda και τις δυνατότητες του συστήματος i-Activ AWD. Για να πάρετε μία πιο ρεαλιστική εικόνα του Mazda CX-30 Kazakhstan Epic Drive, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο που ακολουθεί.




ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...