Το ταχύτερο Audi TT RS, το έχει ένας 78χρονος [Video]

Πάνω από 1.100 ίπποι και ήδη προγραμματίζουν να βάλουν μεγαλύτερο turbo…

  • -
  • -

Η πρώτη γενιά του Audi TT RS να πούμε πως, από το εργοστάσιο κιόλας, ήταν εντυπωσιακά γρήγορη. Όταν βελτιωθεί όμως, ο 5κύλινδρος εν σειρά, των 2,5 λίτρων, μπορεί να μεταμορφωθεί σε πραγματικό πύραυλο.

Το συγκεκριμένο TT RS ανήκει στον 78χρονο Βρετανό, ονόματι Arthur και δεν είναι απλά «πειραγμένο», αλλά πρόκειται για το ταχύτερο ΤΤ RS του κόσμου. Στην εργοστασιακή της μορφή, αυτή η γενιά του 5κύλινδρου απέδιδε 340 ίππους και 450 Nm ροπής. Εδώ πάλι, έχουμε πάνω από 1.100 ίππους, ενώ η πίεση του aftermarket turbo, μπορεί να φτάσει τα 60 psi.

Στις δοκιμές που θα δείτε στο βίντεο, οι οποίες έγιναν στον αεροδιάδρομο όπου γυρίζεται η εκπομπή Top Gear, το TT RS του 78χρονου κατάφερε να επιταχύνει από τα 100 km/h στα 200 km/h σε μόλις 3,2 sec, σπάζοντας παράλληλα το προηγούμενο ρεκόρ των 3,3 sec.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ιδιοκτήτης μας λέει πως προγραμματίζει να βάλει ένα ακόμη μεγαλύτερο turbo, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την ιπποδύναμη κατά 200 ίππους. Εάν όντως συμβεί αυτό, μαζί με μερικές περεταίρω τροποποιήσεις, θα μπορούσαν να ρίξουν το χρόνο που μόλις κατέγραψε ακόμη και κάτω από τα 3 sec!

Απολαύστε!


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...