Η Ford κάνει τον έλεγχο του στόλου οχημάτων μίας εταιρίας, παιχνιδάκι

Εύκολη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση με καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία

  • -
  • -

Η Ford βοηθά τους στόλους επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και τις επιχειρήσεις, να πραγματοποιήσουν μία εύκολη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας νέα και καινοτόμα εργαλεία για την παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας και τη διαχείριση των διαθέσιμων οχημάτων μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής και της σχετικής διαδικτυακής διεπαφής.

Με τα νέα αυτά εργαλεία, οι διαχειριστές στόλων μπορούν να βελτιστοποιήσουν το λειτουργικό κόστος και χρόνο παρακολουθώντας την παραγωγικότητα κάθε οχήματος χρησιμοποιώντας δεδομένα, όπως η κατανάλωση ενέργειας και η ταχύτητα φόρτισης, αλλά και να διαχειριστούν τη φόρτιση ολόκληρου του στόλου οχημάτων.

charging

Μαζί με τα ειδικά δεδομένα τα οποία αφορούν σε ηλεκτρικά οχήματα που ανήκουν σε στόλους, η Ford επεκτείνει τις υπηρεσίες της μέσω της Ford Telematics, επιτρέποντας στους διαχειριστές να παρακολουθούν από απόσταση τα οχήματα και να καθοδηγούν τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο, μέσω της υπηρεσίας voice assistance του SYNC 4.

Τα νέα εργαλεία περιλαμβάνουν επίσης λειτουργία pre-conditioning. Αυτό σημαίνει ότι οι διαχειριστές στόλων θα μπορούν από απόσταση να ρυθμίζουν την θερμοκρασία στην καμπίνα, όσο το E-Transit είναι συνδεδεμένο στην πρίζα, ώστε να μην επηρεάζονται τα αποθέματα ενέργειας της μπαταρίας. Οι διαχειριστές θα ειδοποιούνται εάν ένα όχημα δεν είναι συνδεδεμένο όταν έχει προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, ενώ άλλα εργαλεία θα τους επιτρέπουν να διαχειρίζονται από απόσταση συναλλαγές για δημόσια φόρτιση και να λαμβάνουν αναφορές για την πληρωμή των εργαζομένων οι οποίο φορτίζουν το όχημα στο σπίτι τους.

Επιπρόσθετα, η Ford Telematics θα επιτρέπει στους πελάτες να ασφαλίζουν με σιγουριά και να παρακολουθούν από απόσταση τα οχήματά του μετά από ώρες. Νέες ειδοποιήσεις θα ενημερώνουν τους διαχειριστές στόλων εάν ένα όχημα έχει κλαπεί, αν χρησιμοποιείται χωρίς έγκριση, αν ρυμουλκείται ή ακόμα και αν έχει πάθει ζημιά ενώ είναι σταθμευμένο. Εάν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, το σύστημα εντοπισμού του GPS επιτρέπει επίσης στους διαχειριστές να βλέπουν την τοποθεσία του οχήματός τους ακόμα και με σβηστό τον κινητήρα.

Η Ford προσφέρει επίσης ενσωματωμένο Driver ID, για να μπορούν οι διαχειριστές εύκολα να συσχετίζουν συγκεκριμένους οδηγούς με οχήματα. Επιτρέποντας στους οδηγούς να εισάγουν ένα συγκεκριμένο κωδικό οδηγού στην οθόνη του SYNC, οι διαχειριστές στόλων λαμβάνουν μια ακριβή καταγραφή για το ποιος οδηγός χρησιμοποιεί ποιο όχημα. Συσχετίζοντας έναν οδηγό με ένα συγκεκριμένο όχημα, οι διαχειριστές μπορούν να αναλύουν δείκτες και στατιστικά απόδοσης που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τη καθοδήγηση και κατ’ επέκταση την παραγωγικότητα κάθε οδηγού.

Ford_E-Transit

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...