Απεργία φορτηγών δημοσίας χρήσης

Επιστράτευση προ των πυλών

  • -
  • -

Τη συνέχιση της απεργίας τους και τη σκληρή στάση απέναντι στο προωθούμενο νομοσχέδιο για τις εμπορευματικές μεταφορές φέρονται να ακολουθούν οι ιδιοκτήτες των φορτηγών δημοσίας χρήσης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Βυτιοφορέων, Άγγελος Φάλαρης κατόπιν τηλεδιάσκεψης μεταξύ των προέδρων των Ενώσεων δήλωσε ότι αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Από την άλλη πλευρά ο Γενικός Γραμματέας του Υπ. Μεταφορών Χάρης Τσιόκας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περάσει το σχέδιο νόμου χωρίς τροποποιήσεις, αλλά κάνοντας ...διάλογο.

Κι ενώ η κυβέρνηση δίνει τη μάχη κατά των οικονομικών προβλημάτων από τα παράθυρα της τηλεόρασης τα περισσότερα πρατήρια της Αττικής έχουν ήδη ξεμείνει από αμόλυβδη, ενώ η κερδοσκοπία ήταν εμφανής στο σύνολο όσων είχα διαθέσιμη βενζίνη την οποία πωλούσαν σχεδόν 1,50 ευρώ ή διέθεταν αποκλειστικά super αμόλυβδη με τιμή πάνω από τα 1,70 ευρώ.

Ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στη Θεσσαλονίκη, Ευάγγελος Μαδεμλής, έδωσε εντολή για σχηματισμό δικογραφιών σε βάρος όσων παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών και εταιρειών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια του νομού.

Οι απεργοί δηλώνουν ότι δεν παρμποδίζεται η τροφοδοσία των βυτιοφόρων ιδιωτικής χρήσης από τα διυλιστήρια τα οποία όμως ακόμη κι αν αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τη διανομή καυσίμων δεν μπορούν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα. Έτσι η κυβέρνηση ετοιμάζει σχέδιο πολιτικής επιστράτευσης το οποίο θα το ενεργοποιήσει πιθανότατα αύριο αφού κρίνεται ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Θυμίζουμε ότι τελευταία φορά που αποφασίστηκε η πολιτική επιστρατευση ήταν το Φεβρουάριο του 2006 όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε την επιστράτευση των ναυτεργατών μοιράζοντας τα ναυτικά φυλλάδια στους απεργούς στις ράμπες των πλοίων. Ας αναμένουμε τη αιτιολόγηση για να δούμε τις ομοιότητες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...