Τώρα το Touareg παρκάρει μόνο του, από το κινητό σου [Video]

4 κάμερες και 12 αισθητήρες είναι τα «μάτια» του γερμανικού SUV

  • -
  • -

Η διαδικασία παρκαρίσματος του Volkswagen Touareg ποτέ δεν ήταν ευκολότερη, μιας και η ναυαρχίδα των SUV της γερμανικής εταιρίας γίνεται το πρώτο μοντέλο που εξοπλίζεται με σύστημα απομακρυσμένης στάθμευσης.

Πατώντας πάνω στις βάσεις που ήδη υπήρχαν με το Park Assist, η VW πρόσθεσε 4 κάμερες και 12 νέους αισθητήρες, επιτρέποντας έτσι στο θηριώδες Touareg να παρκάρει και να ξεπαρκάρει, ακόμα και σε αρκετά στενές θέσεις, ελεγχόμενο είτε από την καμπίνα, είτε απ’ έξω μέσω του κινητού.

Στην περίπτωση που ο οδηγός βρίσκεται εντός της καμπίνας, μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία εύρεσης θέσης πάρκινγκ πατώντας στο σήμα «Ρ», που βρίσκεται στην οθόνη αφής. Στην συνέχεια το όχημα θα εντοπίσει μία ή και περισσότερες θέσεις και θα τις προβάλει στην οθόνη του infotainment. Από εκεί, ο οδηγός μπορεί να διαλέξει όποια αυτός προτιμά και να ξεκινήσει την διαδικασία που θα του υποδείξει.

Στην δεύτερη περίπτωση, που ο οδηγός θέλει να πραγματοποιήσει την διαδικασία όντας εκτός του οχήματος, θα ακολουθήσει την διαδικασία που μόλις αναφέραμε για να επιλέξει την θέση και στην συνέχεια θα εξέλθει από το όχημα. Έπειτα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή “VW Remote Park Assist Plus” μέσω του smartphone του, θα μπορεί να ελέγξει τις κινήσεις του οχήματος. Το κινητό επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην περίπτωση που ο οδηγός θέλει να ξεπαρκάρει το όχημα από μία στενή θέση.

Και στις δύο περιπτώσεις, αφού γίνει η επιλογή της θέσης, το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να κρατήσει πατημένο το κουμπί του “Drive” και όλα τα υπόλοιπα θα γίνουν από μόνα τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...