Mitsubishi EVO υπό... κλίμακα!

Εντυπωσιάζει το Space Star EVO που έφτιαξε η Ralliart Νέας Ζηλανδίας

  • -
  • -

Η Mitsubishi έχει μακρά ιστορία στα αγωνιστικά. Βρίσκεται στους αγώνες από τη δεκαετία του ’70 με το Lancer 1600 GSR να σημειώνει νίκη με το καλημέρα. Μια δεκαετία μετά μπήκε στο WRC με αξιόμαχα αυτοκίνητα, ενώ στη δεκαετία του ’90 έδειξε τα δόντια της κυριαρχώντας με τέσσερις σερί τίτλους.

Αν και δεν είναι ενεργή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό αυτή την περίοδο, παραμένει δυνατή. Η Ralliart Νέας Ζηλανδίας εξέλιξε ένα Space Star με άγρια εμφάνιση και σκληροπυρηνικό χαρακτήρα. Αφού το ξεγύμνωσε από τα περιττά για ένα αγωνιστικό στοιχεία του εσωτερικού, ενίσχυσε το αμάξωμα με ένα roll cage, για περισσότερη ασφάλεια και ακαμψία.

Έκαναν επίσης τις απαραίτητες μετατροπές στο πάτωμα προκειμένου να δεχθεί το σύστημα τετρακίνησης, χαρίζοντάς του την πρόσφυση που απαιτείται. Άλλη μεγάλη αλλαγή αφορά τον κινητήρα, όπου τη θέση του ατμοσφαιρικού 1.200άρη βενζίνης, πήρε ένας τούρμπο 4κύλινδρος, με μετατροπές που βρίσκουμε στα μεγάλα EVO.

Η Ralliart Νέας Ζηλανδίας δεν αποκάλυψε τη δύναμη του κινητήρα, αλλά, το άγριο Space Star αναμένεται να εφοδιάζεται με τον κινητήρα του EVO X που όμως με θα έχει δεχθεί τις απαραίτητες μετατροπές προκειμένου να πέσει τα 2,0 λίτρα στα 1,6 προκειμένου να είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς του Πρωταθλήματος Ράλλυ Asia-Pacific. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται να αποδίδει 350 ίππους και 500 Nm ροπής.

Δυστυχώς, η Mitsubishi δεν έχει πρόθεση να προχωρήσει σε μια έκδοση “δρόμου” του συγκεκριμένου μοντέλου, αν και θα ήταν αρκετά ωραίο να βλέπαμε ένα Space Star 300 ίππων, με τα καλούδια της Ralliart να είναι διαθέσιμο.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...