Akio Toyoda: “Η Tesla μπορεί να έχει τη συνταγή, αλλά η Toyota έχει την κουζίνα και τον σεφ”

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας σχετικά με τις προοπτικές κάθε εταιρίας στα ηλεκτρικά οχήματα, σύμφωνα με το Bloomberg

  • -
  • -

Η Tesla έγινε τον περασμένο Ιούλιο η εταιρεία αυτοκίνητου με τη μεγαλύτερη αξία στο κόσμο, αφήνοντας πίσω της την Toyota και την Volkswagen. Σίγουρα εντυπωσιακό, για μια εταιρεία που πούλησε "μόλις" 367.500 αυτοκίνητα μέσα στο 2019. Φαίνεται ωστόσο πως ο πρόεδρος της Toyota δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Akio Toyoda σχολίασε σχετικά: “Η Tesla έχει τη συνταγή του μέλλοντος, αλλά η Toyota είναι αυτή που έχει αληθινή κουζίνα και πραγματικό σεφ”.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν είναι συνηθισμένο ένας Πρόεδρος να αντιμετωπίζει κατευθείαν μια εταιρεία όπως η Tesla. Σε αυτή την περίπτωση ο Toyoda έκανε κάτι περισσότερο από μια απλή αναφορά της εταιρείας. Επισήμανε ότι η Tesla μπορεί να διδάξει την Toyota, σε τομείς όπως το πώς να βγάζει κέρδος από αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, τα λογισμικά, αλλά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Akio Toyoda δεν εστίασε ωστόσο στα επιτεύγματα της Tesla μέχρι τώρα. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, “η Telsa δεν κάνει κάτι πραγματικό” και “ο κόσμος αγοράζει απλώς τη συνταγή“. Ο Toyoda ολοκλήρωσε επαναλαμβάνοντας ότι η δική του εταιρεία “έχει κουζίνα και σεφ” και κάνει “πραγματικό φαγητό”.

[ΠΗΓΗ: Bloomberg]

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...