Ουρές στα πρατήρια: Βενζίνη τέλος

Χαριστική βολή

  • -
  • -

Ήδη όσα πρατήρια είχαν φροντίσει να ανεφοδιαστούν με καύσιμα την Παρασκευή πλέον είναι άδεια. Και η εβδομάδα ακόμη δεν ξεκίνησε όμως φαίνεται ότι τα αποθέματα καυσίμων θα εξαντληθούν σε λίγες ώρες. Oι οδηγοί βυτιοφόρων αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο «άνοιγμα» του κλειστού επαγγέλματος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών και στη δημιουργία εταιρειών οδικού μεταφορέα. Ενώ αρχικά είχαν προγραμματίσει να κάνουν απεργία διαρκείας από τις 27 Αυγούστου, οι οδηγοί αποφάσισαν να την ξεκινήσουν άμεσα.

Ίσως αυτή να ήταν μια κίνηση που δεν την περίμενε το Υπουργείο Μεταφορών (και λοιπών τίτλων). Οι οδηγοί κατηγορούν την κυβέρνηση για αιφνιδιασμό και επικεντρώνουν τα βέλη τους στο γεγονός ότι το κράτος τους πούλησε τις άδειες σε τριπλάσια αξία από τη σημερινή. Με βάση το σχετικό νομοσχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή από το Υπουργικό Συμβούλιο οι εταιρείες οδικού μεταφορέα θα έχουν τη μορφή ΑΕ, ή ΕΠΕ και μεταξύ των κριτηρίων λειτουργίας του θα είναι οι οικονομικές τους δυνατότητες, η επαγγελματική τους επάρκεια και η φήμη τους. Για τις παλιές άδειες θα υπάρχει μια τριετία προσαρμογής έως το 2013.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας πώς θα χειριστεί η κυβέρνηση μία πιθανή απεργία διαρκείας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων μεταφοράς καυσίμων και των φορτηγών δημοσίας χρήσεως, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου και τα προβλήματα στην αγορά είναι ήδη τεράστια. Ίσως η παραίνεση του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς του να πάνε διακοπές γιατί το έχουν ανάγκη να προβλέπει λύση για πιθανό πρόβλημα μετακίνησης τους. Οι εξελίξεις αναμένονται θερμές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...