Volkswagen Golf R ή GTi Clubsport; Ποιο προτιμάτε;

Σκληροπυρηνικές εκδόσεις ή μία παραλλαγή στο ίδιο θέμα, με το σύστημα μετάδοσης να κάνει τη διαφορά; Ποιο θα θέλατε στο γκαράζ σας;

  • -
  • -

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η Volkswagen παρουσίασε δύο σκληροπυρηνικές εκδόσεις στο αμάξωμα της 8ης γενιάς του Golf. Αμφότερες υπήρχαν και στην προηγούμενη εκδοχή του γερμανικού χάτσμπακ, αλλά σήμερα εμφανίζονται ισχυρότερες και σαφώς αναβαθμισμένες τεχνολογικά. Όμως, ποιος ο λόγος της ύπαρξης δύο αντίστοιχων παραλλαγών στο ίδιο θέμα; Η ειδοποιός διαφορά εντοπίζεται στο σύστημα μετάδοσης, αφού το GTI Clubsport είναι προσθιοκίνητο, ενώ στο R η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Αρχικά, τις εντυπώσεις έκλεψε το Clubsport, με τον δίλιτρο κινητήρα να αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής, με το μηχανικό μπλοκέ διαφορικό με την ηλεκτρονική διαχείριση να αναλαμβάνει να μεταφέρει την αυξημένη ισχύ στους δρόμους από τους εμπρός τροχούς. Βέβαια, παραδοσιακά κορωνίδα της σειράς αποτελεί εδώ και χρόνια η έκδοση με τον κωδικό «R». Στην 8η γενιά, η συγκεκριμένη εκδοχή έχει κερδίσει και τον τίτλο του ισχυρότερου Golf που κατασκευάστηκε ποτέ. Ο ίδιος δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας αποδίδει για την περίσταση 320 ίππους και 420 Nm ροπής, που σε συνδυασμό με την εξελιγμένη τετρακίνηση χαρίζουν στο γερμανικό χάτσμπακ εκρηκτικές επιδόσεις.

Με δεδομένο ότι στη Γερμανία το Golf R είναι 8.000 ευρώ πιο ακριβό σε σχέση με το GTI Clubsport, πιστεύετε ότι αξίζει η διαφορά; Διαβάστε στα ακόλουθα link τις αναλυτικές δοκιμές και στο κάτω μέρος της σελίδας ψηφίστε ποιο από τα δύο θα θέλατε να έχετε στο γκαράζ σας.

Volkswagen Golf GTI Clubsport

Η κορυφαία εκδοχή του Volkswagen Golf GTI με τον κωδικό Clubsport θέλει να συνεχίσει την παράδοση της προηγούμενης γενιάς, με τα κορυφαία δυναμικά χαρακτηριστικά

Volkswagen Golf R  

Με 320 ίππους, τετρακίνηση, drift mode και 0-100 km/h που σπάει τα χρονόμετρα

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...