Lockdown: Κλειστά όλα τα ΚΤΕΟ από το Σάββατο

Ποιες είναι οι εξαιρέσεις – Τι θα γίνει με όσους έπρεπε να περάσουν από τεχνικό έλεγχο μέσα στο Νοέμβριο

  • -
  • -

Το δεύτερο πανεθνικό lockdown λόγω κορονοϊού στο οποίο εισέρχεται η χώρα μας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού επηρεάζει τη λειτουργία των ΚΤΕΟ, δημοσίων και ιδιωτικών. Έτσι από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 29 του μήνα, θα παραμείνουν κλειστά.

Όπως την περασμένη άνοιξη, έτσι και τώρα εξαιρούνται αποκλειστικά τα ΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο (κατόπιν ραντεβού) φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, Κωνσταντίνος Βήκας, μίλησε στο GOCAR.

«Επαναλαμβάνεται το καθεστώς της περασμένης άνοιξης. Κατ΄επέκταση, όλα τα δελτία τεχνικού ελέγχου θα έχουν αντίστοιχη απαλλαγή από την υποχρέωση ελέγχου ΚΤΕΟ. Αυτό σημαίνει ότι θα παραταθεί για αντίστοιχο χρονικό διάστημα η ισχύς όλων των δελτίων που έχουν οι κάτοχοι των οχημάτων».

GOCAR: Τι θα γίνει με όσους είχαν ραντεβού τις προσεχείς ημέρες;

K.B.: Όσοι είχαν ραντεβού για τις επόμενες ημέρες θα μπουν σε καθεστώς παρατάσεως.

GOCAR: Έχουμε κάποια ένδειξη για το πόσα οχήματα θα μπουν στο καθεστώς της αναστολής τις προσεχείς τρεις εβδομάδες;

Κ.Β.: Πραγματοποιούνται περίπου 40.000 τεχνικοί έλεγχοι την εβδομάδα. Οπότε υπολογίζουμε ότι ο συνολικός αριθμός για το προσεχές διάστημα των τριών εβδομάδων είναι περίπου 120.000 οχήματα.   

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...