P1800 Cyan: Το Volvo του "Άγιου" με κινητήρα 420 ίππων!

Από που προέρχεται ο κινητήρας που χρησιμοποίησε η Cyan Racing

  • -
  • -

Πριν από μερικούς μήνες η Cyan Racing παρουσίασε αυτό που ονόμασε ως τη δική της ερμηνεία και όραμα για το θρυλικό Volvo P1800. Το συγκεκριμένο αγωνιστικό τμήμα έχει την ευθύνη για την εκπροσώπηση της σουηδικής εταιρείας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού, έχοντας μάλιστα χαρίσει έναν τίτλο στη Volvo το 2017. Έχοντας παρουσιάσει μία σειρά από πρωτότυπα στο παρελθόν, αυτή τη φορά επέλεξαν να αναβιώσουν ένα εμβληματικό μοντέλο της σουηδικής εταιρείας, παντρεύοντας το παρελθόν με το σήμερα.

Έτσι, ένα P1800 πέρασε την πόρτα της Cyan Racing και ουσιαστικά μεταμορφώθηκε σε αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες. Το αμάξωμα γδύθηκε και ενισχύθηκε με ατσάλι υψηλής αντοχής, ενώ σε πολλά σημεία χρησιμοποιήθηκε κάρμπον για ακόμα μεγαλύτερη στρεπτική ακαμψία. Παράλληλα, μεγάλωσαν τα μεγάλα μετατρόχια εμπρός και πίσω, ενώ με τη χρήση ελαφριών υλικών το βάρος του αγγίζει μόλις τα 990 κιλά!

Ο κινητήρας είναι ακριβώς ίδιος με αυτόν που έδινε ζωή στο Volvo S60 TC1 το 2017 και κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τουρισμού. Η ισχύς του αγγίζει τους 420 ίππους και τα 455 Nm, νούμερα εντυπωσιακά αν συνυπολογίσουμε και το χαμηλό βάρος του αμαξώματος. Φυσικά, έχει διαφορετική χαρτογράφηση σε σχέση με τον αγωνιστικό κινητήρα, έτσι ώστε να είναι εφικτή η χρήση του στο δρόμο.

Η ανάρτηση είναι πλήρως ρυθμιζόμενη εμπρός και πίσω, ενώ διαθέτει αλουμινένια υποπλαίσια και διπλά ψαλίδια. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο πέντε σχέσεων και φέρει την υπογραφή της Holinger, ενώ με δεδομένο ότι η κίνηση μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς εφοδιάζεται και με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό. Σημειώστε, ότι οι μηχανικοί της Cyan Racing αποφάσισαν να το κατασκευάσουν όσο πιο ανόθευτο και… μηχανικό γίνεται, κάτι που σημαίνει ότι δεν διαθέτει ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας, όπως ABS, σύστημα ευστάθειας ή ελέγχου πρόσφυσης. Το αυτοκίνητο θα κατασκευάζεται κατόπιν παραγγελίας και θα είναι διαθέσιμο σε λίγους και επιλεκτικούς πελάτες, χωρίς φυσικά να έχει γνωστοποιηθεί η τιμή του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...