Η Bentley πιθανώς να τεθεί υπό την εποπτεία της Audi

Τι σκέφτεται να κάνει η Volkswagen με τη βρετανική μάρκα πολυτελείας

  • -
  • -

Η Bentley, η βρετανική μάρκα πολυτελείας με τη μεγάλη ιστορία, ανήκει από το 1998 στον όμιλο της VW και συγκεκριμένα τελεί υπό την εποπτεία της Porsche. Αυτή η κατάσταση όμως πιθανώς να αλλάξει το επόμενο έτος, αν η Bentley τεθεί υπό την επίβλεψη της Audi σύμφωνα με γερμανικό μέσο.

Οι πληροφορίες που επικαλείται το Automobilwoche αναφέρουν ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen Herbert Diess, πιστεύει ότι η μάρκα θα έχει περισσότερες δυνατότητες μετά από αυτήν την αναδιάρθρωση. Το πέρασμα από τη σκέπη της Porsche σε αυτή της Audi, θα μπορούσε να επιταχύνει τη δημιουργία ενός νέου, μικρότερου premium SUV από την Bentley, με πλαίσιο και μηχανικά σύνολα από την Audi.

Σήμερα, τα μοντέλα Continental και Flying Spur μοιράζονται το πλαίσιο MSB από την Porsche, ενώ το Bentayga χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MLB Evo του Cayenne. Όσον αφορά τις επιλογές κινητήρα, ο twin-turbo V8 είναι επίσης σχεδιασμός Porsche, ενώ ο twin-turbo W12 έχει τις ρίζες του πίσω στο πολυτελές Phaeton και είναι μια δημιουργία της Volkswagen.

Η ιστορικές εγγλέζικες μάρκες πολυτελείας δεν είχαν μια πορεία στρωμένη με ροδοπέταλα. Πολλές φορές αναζήτησαν τη θάλπη ισχυρών κατασκευαστών, για να μπορούν να κατασκευάζουν τις λίγες χιλιάδες πανάκριβων μοντέλων τους. Από το 1931 έως το 1970, η Rolls-Royce ήταν αυτή που έδινε ασφάλεια Bentley Motors. Στη συνέχεια, η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία πέρασε στη Vickers, από την οποία ο όμιλος Volkswagen την απέκτησε πλειοδοτώντας με 430 εκατομμύρια λίρες, έναντι 340 της πρότασης της BMW. Η τελευταία ωστόσο δεν έμεινε παραπονεμένη, καθώς απέκτησε την Rolls Royce σταδιακά, από το 1998 έως και το 2003.

bentley


Η Volkswagen δεν σχολίασε τις πληροφορίες σχετικά με την Bentley, υπάρχει όμως μεγάλη κινητικότητα αναφορικά με το μέλλον και των υπόλοιπων πολυτελών μαρκών που διαθέτει, όπως των Lamborghini, Bugatti, αλλά και των μοτοσικλετών Ducati.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γερμανικός όμιλος Volkswagen έχει στο τραπέζι, μεταξύ άλλων, το σχέδιο ρευστοποίησης των μετοχών της Lamborghini στο χρηματιστήριο, ενώ δεν λείπουν και οι φήμες περί πιθανής πώλησης της Ducati.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...