Mini Countryman με γονίδια Dakar

Η X-Raid το έχει προικίσει με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και άλλα ξεχωριστά καλούδια

  • -
  • -

Από το 2012 η Mini συμμετέχει στο Ράλι Ντακάρ και σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally Raid. Την ευθύνη σχεδίασης, κατασκευής και προετοιμασίας των αυτοκινήτων έχει η X-Raid. Η γερμανική ομάδα με επικεφαλής τον Sven Quandt έχει χαρίσει πέντε νίκες στη Mini στο θρυλικό αγώνα του Ράλι Dakar και θεωρείται μία από τις πλέον έμπειρες στο χώρο. Πλέον, η συνεργασία ανάμεσα σε Mini και X-Raid περνάει στα μοντέλα παραγωγής, με την παρουσίαση του Mini Countryman Powered by X-Raid. Η συγκεκριμένη έκδοση έχει σημαντικές αλλαγές στο αμάξωμα, με την πλέον ευδιάκριτη να είναι η αυξημένη απόσταση από το έδαφος.



Στην σκληροτράχηλη εκδοχή του το Countryman βρίσκεται 40mm πιο ψηλά από την απλή έκδοση, στοιχείο που έχει σαν αποτέλεσμα την εξαιρετικά βελτιωμένη γωνία προσέγγισης και διαφυγής. Παράλληλα, οι ζάντες είναι καινούργιες και έχουν μεγαλύτερη διάσταση, ενώ φυσικά φοράει χωμάτινα ελαστικά της Cooper. Φυσικά, είναι εφοδιασμένο και με την απαραίτητη προστατευτική ποδιά, ενώ μικρές αισθητικές λεπτομέρειες φανερώνουν την ταυτότητα του και την παρέμβαση των τεχνικών της X-Raid.

Άλλες αλλαγές σε μηχανικά μέρη δεν υφίστανται, διατηρώντας την ίδιες τιμές ισχύος με το Cooper S Countryman, κάτι που σημαίνει πως ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας εξακολουθεί να αποδίδει 192 ίππους και 281 Nm από τις 1.250 rpm, ενώ το σύστημα τετρακίνησης είναι το γνωστό All4 της Mini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...