Αυτό είναι το πιο αξιόπιστο ηλεκτρικό αυτοκίνητο βάσει ερευνών

Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ξεκίνησε να βραβεύεται από την πρώτη του γενιά και συνεχίζει δυναμικά

  • -
  • -

Το Nissan Leaf έλαβε τον τίτλο του πιο αξιόπιστου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου, μετά από έρευνα των πιο γνωστών Βρετανικών ασφαλιστικών εταιριών. Οι παράμετροι που μέτρησαν στο αποτέλεσμα της έρευνας αφορούσαν την συχνότητα αναγκαίων επισκευών, συχνά προβλήματα, κόστος επισκευής και παλαιότητα του οχήματος την στιγμή της ζημιάς. Επίσης, ελέγχθηκαν παρόμοια μοντέλα που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης, με το Leaf να έρχεται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης.

Τα θετικά αποτελέσματα της έρευνας του Warrantywise για το Leaf, ήρθαν αμέσως μετά από κάποιες επίσημες αναγνωρίσεις που δέχτηκε το μοντέλο για τα μεταχειρισμένα κομμάτια του, που βρίσκονται στην αγορά.

Το μοντέλο που παρουσιάστηκε το 2018 με την μπαταρία των 40kWh βγήκε «Μεταχειρισμένο Αμιγώς Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς» σε διαγωνισμό του What Car?, ενώ το πρώτης γενιάς Nissan Leaf, το οποίο παρήχθη μεταξύ του 2011 και 2017, κέρδισε τον ίδιο τίτλο στην κατηγορία οχημάτων που κοστίζουν έως 13.000 λίρες (14.000 ευρώ).

Στο περιοδικό Which? η πρώτη γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, επίσης πήρε τον τίτλο της «Καλύτερης Αγοράς» για το 2020, στην ετήσια έρευνα αξιοπιστίας που διεξάγεται από το περιοδικό.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...