Πάνω από 14 εκατομμύρια οδηγοί στο Ηνωμένο Βασίλειο αγχώνονται όταν οδηγούν στο σκοτάδι

Όσο θα μεγαλώνει η νύχτα περισσότερα ταξίδια θα γίνονται υπό το φως των προβολέων

  • -
  • -
Σχεδόν το ένα τρίτο των οδηγών του Ηνωμένου Βασιλείου, πάνω από 14 εκατομμύρια οδηγοί, νιώθουν νευρικότητα όταν οδηγούν στο σκοτάδι, σύμφωνα με νέα έρευνα της SEAT Μ. Βρετανίας.
Kαθώς οι μέρες γίνονται μικρότερες και τα ρολόγια πρόκειται να γυρίσουν μία ώρα πίσω στις 25 Οκτωβρίου, η έλλειψη ωρών φωτός σημαίνει ότι οι περισσότεροι οδηγοί θα πρέπει να κάνουν περισσότερα ταξίδια στο σκοτάδι.

dark 2

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι το 31% των οδηγών αποφεύγουν ενεργά την οδήγηση στο σκοτάδι όσο το δυνατόν περισσότερο. Από όσους είπαν ότι η οδήγηση στο σκοτάδι τους κάνει νευρικούς, πάνω από τα δύο τρίτα δήλωσαν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν τους αρέσει να έχουν χαμηλή ορατότητα.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα άτομα με εύρος ηλικίας 18-24 ετών είναι πιο πιθανό να αισθάνονται νευρικοί όταν οδηγούν στο σκοτάδι, ενώ η εμπειρία μετράει, καθώς μόνο το 25% των άνω των 55 ετών ανησυχεί.

Οι οδηγοί του Λονδίνου είναι πολύ πιο πιθανό να νιώθουν νευρικοί και είναι πιο πιθανό να αποφύγουν να οδηγήσουν τη νύχτα. Ωστόσο, οι οδηγοί στα νοτιοανατολικά είναι πιο άνετοι, με μόνο το 25% να λέει ότι θα αποφεύγουν την οδήγηση όταν πέφτει ο ήλιος.

Η τεχνολογία φωτισμού έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, με τη λειτουργία αυτόματης εμβύθισης και τα συστήματα φωτισμού LED που υιοθετούνται από την SEAT. Ωστόσο, τα παραδοσιακά φώτα αλογόνου εξακολουθούν να υπάρχουν στο μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η φωτεινή απόδοση των LED της SEAT σημαίνει ότι παρέχουν σχεδόν διπλάσια φωτεινότητα (900 Lumens έναντι 550 Lumens) τυπικών LED και ακόμη περισσότερο από λαμπτήρες αλογόνου. Το λευκό φως ενός LED επιτρέπει επίσης στους οδηγούς να βλέπουν πιο μακριά την απόσταση.
Καθ'όλη τη διάρκεια του σχεδιασμού κάθε νέου μοντέλου SEAT, το οποίο μπορεί να έχει έωσ και 300 μεμονωμένες πηγές φωτός LED που διαρκούν 10.000 ώρες, η ομάδα σχεδιασμού και φωτισμού διεξάγει πάνω από 300 προσομοιώσεις φωτός 3D για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή απόδοση σε οποιαδήποτε περιβάλλον.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...