Η ισχυρότερη Porsche Panamera όλων των εποχών!

Η Porsche προσθέτει τρεις ακόμα εκδόσεις στη νέα Panamera, με την Turbo S E-Hybrid να σηματοδοτεί την ισχυρότερη και την κορωνίδα της σειράς

  • -
  • -

Πριν από περίπου τρεις μήνες η Porsche παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της Panamera. Σήμερα προσθέτει ακόμα τρεις νέες εκδόσεις, και μάλιστα στα τρία αμαξώματα του πολυτελούς γερμανικού μοντέλου. Έτσι, η κορυφαία Turbo E-Hybrid, η υβριδική 4 E-Hybrid και η Panamera 4S, θα διατίθενται σε saloon, Sport Turismo και executive αμάξωμα. Η Panamera Turbo S E-Hybrid τοποθετείται στην κορυφή της σειράς. Κάνει χρήση plug-in τεχνολογίας, με τον ηλεκτροκινητήρα και τον οκτακύλινδρο κινητήρα εσωτερικής καύσης με τα δύο τούρμπο να αποδίδουν συνδυαστικά 699 ίππους και 870 Nm ροπής. Στοιχείο που της επιτρέπει να «καυχιέται» πως είναι η ισχυρότερη Panamera που κατασκευάστηκε ποτέ. Σημειώστε, πως συνδυάζεται αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK των οκτώ σχέσεων, ενώ μεγαλύτερη είναι η μπαταρία αγγίζοντας πλέον τις 17,8 kWh.  Το αποτέλεσμα είναι η Panamera των σχεδόν 700 ίππων να είναι ταχύτερη σε σχέση με το παρελθόν, με τα πρώτα 100 km/από στάση να έρχονται σε μόλις 3,2 sec. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 315 km/h, ενώ με την αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να καλύψει 50 χιλιόμετρα.

Οι σχεδιαστικές τις αλλαγές εντοπίζονται στο διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα νέα φωτιστικά σώματα. Νέα σχεδίαση διαθέτουν οι ζάντες αλουμινίου σε διάσταση 20 ή 21 ιντσών, ενώ στο πίσω μέρος προστέθηκε μία γραμμή που ενώνει τα φωτιστικά σώματα.

Η Panamera 4 E-Hybrid, με τον εξακύλινδρο κινητήρα με τα δύο τούρμπο, αποδίδει συνδυαστικά 461 ίππους και διαθέτει όλες τις προαναφερθέντες αναβαθμίσεις. Στη δική της περίπτωση, είναι σημαντικό ότι οι επιδόσεις της τάξεως των 4,4 sec για το 0-100 και της τελικής ταχύτητας των 280 km/h, συνδυάζονται με 56 χιλιόμετρα ηλεκτρικής αυτονομίας. Η Panamera 4S, δεν κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας και ο εξακύλινδρος των 2.900 cc και των δύο τούρμπο, της επιτρέπει να φτάσει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε 4,1 sec, όταν η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 290 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...