Οι κορυφαίες εκδόσεις των Renault θα φέρουν το σήμα της Apline

Ο νέος CEO της Renault, Luca de Meo, αποκάλυψε πως μελλοντικά οι γρήγορες εκδόσεις των μοντέλων της γαλλικής εταιρείας θα φέρουν το σήμα της Alpine

  • -
  • -

Ο CEO της Renault Luca de Meo, γνωστός μας από την παρουσία του στο τιμόνι της Seat, επιβεβαίωσε ότι στο μέλλον οι κορυφαίες και «καυτές» εκδόσεις των μοντέλων της Renault θα φέρουν το σήμα της Alpine. Μάλιστα, δεν έκρυψε ότι στο μέλλον θα υπάρξουν αρκετές εκδόσεις του είδους για τη γαλλική εταιρεία. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά στα βρετανικά μέσα: «Όπως έκανα στο παρελθόν με την Cupra, έτσι και εδώ μπορώ να δω τη σύνδεση ανάμεσα σε μοντέλα της Alpine και της Renault. Φυσικά, αυτό δεν αφορά όλα τα μοντέλα της εταιρείας.»

Οι πρώτες φήμες αναφέρουν πως με αυτές τις δηλώσεις ο De Meo φωτογραφίζει το νέο Clio, το οποίο πιθανότατα να είναι αυτό που θα φέρει πρώτο το σήμα της Alpine. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αφήνουν να εννοηθεί ότι αντίστοιχη έκδοση είναι πιθανό να αποκτήσει και το νέο Captur, ακολουθώντας την επιλογή της Ford να προσφέρει έκδοση ST για το Puma.

Μάλιστα, ο De Meo έχει ήδη αποφασίσει να δώσει ώθηση στο όνομα της Alpine, με μία από τις πρώτες του κινήσεις να είναι η μετονομασία της Renault F1, σε Alpine F1. «Αυτό που είδα είναι μία ευκαιρία να συνδέσω αυτές τις δύο μάρκες και να δημιουργήσω αυτό που ο ίδιος ονομάζω ως μία μίνι-Ferrari. Θέλω να δώσουμε οντότητα στη μάρκα με την παρουσία της στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και τα μοντέλα της. Πρέπει να σταματήσουμε να βλέπουμε την Alpine με νοσταλγία, αλλά περισσότερο ως μία ευκαιρία να παρουσιάσουμε μία σειρά από εντυπωσιακά αυτοκίνητα.»

Τέλος, ο De Meo δεν έκρυψε πως έχει μεγαλεπήβολα σχέδια για την Alpine A110, σχεδιάζοντας να τις χαρίσει έναν κύκλο ζωής αντίστοιχο με αυτό της Porsche 911! Γεγονός που σημαίνει ότι θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, περιλαμβάνοντας ακόμα και ηλεκτρική εκδοχή!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...