Η πόλη που τοποθετεί υπερυψωμένες διαβάσεις για τους πεζούς

Ως ένα μέτρο για την μείωση της ταχύτητας και κατά συνέπεια των τροχαίων ατυχημάτων

  • -
  • -

Στην κυκλοφορία δόθηκε και η δεύτερη υπερυψωμένη διάβαση στα Τρίκαλα, η οποία βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Μαυροκορδάτου και Βούλγαρη. Πρόκειται για ένα από κεντρικότερα σημεία της θεσσαλικής πόλης, όπου καταγράφεται αυξημένη κίνηση οχημάτων.

Σύμφωνα με το Δήμο Τρικκαίων, η διάβαση εξυπηρετεί πολίτες αλλά και μαθητές/τριες των 5ου και 31ου Δημοτικών Σχολείων Τρικάλων, βοηθώντας στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων και στη συνακόλουθη μείωση ατυχημάτων.

Η πρώτη ανάλογη διάβαση είχε κατασκευαστεί στο Ριζαριό, έξω από το Δημοτικό Σχολείο, ενώ ακολουθούν άλλες δύο: μία στην Αγία Μονή (7ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Πύλης) και μία στο Μεγαλοχώρι, έξω από το εκεί Δημοτικό Σχολείο.

Ο Δήμος Τρικκαίων που – μεταξύ άλλων – είναι γνωστός για τις πρωτοβουλίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της οδικής ασφάλειας και της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, έχει ολοκληρώσει την ανανέωση χρωματισμού σε τουλάχιστον 100 διαβάσεις σε σχολικές μονάδες στα Τρίκαλα και τα γύρω χωριά. Υπενθυμίζεται επίσης ότι έχουν γίνει και παρεμβάσεις με τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων έξω από πόρτες σχολείων, για πρόσθετη ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...