Νέα X8 M: θα είναι η ισχυρότερη BMW που κατασκευάστηκε ποτέ;

Πολύ σύντομα η BMW αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα X8, της οποίας η έκδοση Μ θα έχει υβριδικό χαρακτήρα και κορυφαία τιμή ισχύος

  • -
  • -

Μέσα στους επόμενους μήνες η BMW θα παρουσιάσει τη νέα X8, που ουσιαστικά θα σηματοδοτήσει την κορωνίδα της γκάμας των εκτός δρόμου μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Η συγκεκριμένη έκδοση θα προσφέρει περισσότερο σπορ σχεδίαση και θα ξεχωρίζει για τα δυναμικά της χαρακτηριστικά, ειδικά σε σχέση με την επταθέσια X7. Όπως εικάζεται θα διαθέτει περισσότερα κοινά στοιχεία με την μικρότερη σε μέγεθος X6, ακολουθώντας στο πίσω μέρος μία κουπέ φιλοσοφία. Βέβαια, στις πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες κάτι τέτοιο δεν είναι ευδιάκριτο, αφού μοιάζει να διατηρεί την περισσότερο τετράγωνη λογική της X7, ενώ η εμπρός μάσκα λογικά θα ακολουθήσει τη σημερινή φιλοσοφία της BMW με τα μεγάλα νεφρά στη μάσκα.

Τεχνικές λεπτομέρειες δεν έχουν διαρρεύσει, αλλά αναμένεται να μοιράζεται πολλά κοινά μηχανικά μέρη με την X7. Κάτι που σημαίνει ότι θα προσφέρεται με κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου, ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όπως και plug-in. Όμως, σε αντίθεση με την X7, η X8 θα διατίθεται και σε έκδοση M! Φυσικά, η παρουσίαση της σκληροπυρηνικής εκδοχής θα γίνει αρκετά αργότερα, αλλά αναμένεται να συνδυάζει τον 8κύλινδρο κινητήρα των 4.400 cc με έναν ηλεκτροκινητήρα, αποδίδοντας περισσότερους από 760 ίππους! Κάτι που εύκολα θα τις χάριζε το χαρακτηρισμό της ισχυρότερης BMW παραγωγής που έχει κατασκευαστεί!  

Ο ηλεκτροκινητήρας αναμένεται να αποδίδει 200 ίππους, ενώ η κίνηση θα μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Μάλιστα, δεν είναι απίθανο να υιοθετήσει αντίστοιχο σύστημα με αυτό που εφοδιάζονται και οι M5, M8, μέσω του οποίου ο οδηγός μπορεί να επιλέξει η κίνηση να μεταφέρεται από τους πίσω τροχούς.

 

Πηγή: Αutocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...