Η μάχη των ηλεκτρικών: Ευρώπη vs ΗΠΑ vs Κίνα

Πόσα ηλεκτρικά μοντέλα είναι διαθέσιμα στις τρεις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη

  • -
  • -

Ο ρυθμός αύξησης του μεριδίου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων όχι μόνο δε διεκόπη από τον κορονοϊό, αλλά αντίθετα έχει ενταθεί. Η ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης δεν είναι ίδια σε όλο τον πλανήτη, καθώς εξαρτάται από πολλούς παράγοντες: το κατά κεφαλήν εισόδημα, την κουλτούρα περί τα ηλεκτρικά οχήματα, τα κίνητρα για την αγορά και χρήση τους κ.α.

Η Κίνα είναι επικεφαλής αυτής της κούρσας, λόγω κινήτρων που είχαν δοθεί αλλά και αντικινήτρων για οχήματα με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης της αγοράς αυτοκινήτου JATO Dynamics, αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα στη χώρα της Ασίας 138 διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα. Την ίδια στιγμή, στην Ευρώπη πωλούνται 60 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στις ΗΠΑ μόλις 17 ηλεκτρικά.

Σε αυτό έχει συμβάλει το γεγονός ότι το 60% των σημείων φόρτισης σε όλο τον πλανήτη βρίσκονται στην Κίνα, αλλά και η σαφώς πιο προσιτή τιμή αγοράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων: η μέση τιμή των ηλεκτρικών στην Ευρώπη είναι κατά 58% και στις ΗΠΑ κατά 52% υψηλότερη σε σχέση με την Κίνα!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...